Cumhuriyet Bayramında Kamu İşçileri Ne Kadar Nöbet Ücreti alacak?

İşçilere Verilen İkramiye Memurlar İçin de Geçerli Olmalı!

İşçilere Verilen İkramiye Memurlar İçin de Geçerli Olmalı!

29 Ekim’de nöbetçi olan kamu işçileri, çalıştıkları süre boyunca belirli bir ücret alacaklar. 

Ulusal Bayramlarda işçiler 2 katı yevmiye alıyor!

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’un belirlediği tatil günleri çerçevesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ulusal bayramlar arasında yer alır ve bu özel günün işçiler için nöbet ücreti detayları Türkiye’nin çeşitli kamu sektöründe çalışan işçileri tarafından merakla araştırılmaktadır.

Bayram hangi gün başlıyor?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 28 Ekim günü saat 13:00’te başlayarak 1,5 günlük bir tatili ifade eder. İşte bu süreçte Kamu İşçileri, devlet kurumlarında görevli oldukları takdirde bayram günü nöbetçi olarak çalışmaktadırlar. İşçilere bayram tatili süresince nöbet ücreti ödenir.

Toplu iş sözleşmesinde de yer alıyor!

Sağlık Bakanlığı Toplu İş Sözleşmesi’ne göre çalışan kamu işçilerine, kanunlarca belirlenen ulusal bayram ve genel tatil günleri için özel düzenlemeler getirilmiştir. İşçilere bu özel günlerde çalışmamaları durumunda normal ücretleri eksiksiz ödenir. Yani, sağlık bakanlığındaki sürekli işçiler, bayram tatili süresince çalışmayı kabul ederlerse normal yevmiyelerinin dışında ilave ödemeler alırlar.

Eğer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan önce veya sonra bir iş gününde çalışılıyorsa, normal ücretin dışında her bir gün için 2 yevmiye daha ödenir. Yani 28 Ekim günü saat 13:00’ten sonra nöbet tutuluyorsa, çalışılan süreye ek olarak yarım günlük ücret daha ödenir.

1022 TL net ücret ödenecek!

Günlük yevmiyesi 833.75 TL olan kamu işçisi (Sağlık Bakanlığında temizlik, güvenlik ve bilgi işlem pozisyonunda görev yapanlar dahil), 29 Ekim 2023 günü çalışırsa, % 27 vergi dilimine göre 1667.50 TL brüt yevmiyesi üzerinden 1’e 2’i yani X2 alacak olmalarından dolayı (511 TL + 511 TL = 1022 TL NET ) yevmi ücreti alacaklar. 

Başa dön tuşu