Dolandırılan Kripto Para Yatırımcısı İntihar Etti

Kripto para kesiminin önündeki en büyük manilerden birisi de dolandırıcılar. Türlü palavralar ile kendi zimmetlerine para geçiren bu şahısları durdurmak da pek kolay değil. Zira daldaki regülasyonlar her ne kadar sıkı bir çalışma yapılsa da, hiç kâfi değil ve bu da dolandırıcların adeta ekmeğine yağ sürüyor.

Bu olayın son kurbanı ise bir bayan yatırımcı oldu. TRON ve Bittorrent isimli şirketler ile ilişkili olduklarını öne süren dolandırcılar, saadet zinciri şeması için yatırımcılardan para toplamaya başladı ve sonucunda bu dolandırcılığın amacı olan bir bayan, intihar ederek hayatına son verdi.

TRON ve Bittorrent ile bağlı oldukları savı ile yatırımcılara reklam yapan ve toplamda 200 milyon Çin Yuan’ı toplayan yatırımcılar, yaklaşık 30 milyon dolara gelen bu ölçü ile bir anda kaçtı.

Aniden kepenk kapatan bu tertip ile ilgili olarak TRON kurucusu Justin Sun da konuştu ve bu usul bir yapı ile hiçbir biçimde bir ilgisi olmadığını söyledi.

Yine bu yaşanan dolandırıcılık hadisesinin akabinde Xia Bing isimli bayan yatırımcı, intihar etti. Çin’in Whatsapp’ı olarak nitelendirebileceğimiz We Chat platformunda viral olan bu fotoğrafa nazaran, Bing birkaç not ve fotoğraf ile bu dolandırıcılık hadisesinin akabinde ömrüne son verdi. Bahtsız bayanın bu projeye yatırım yapmak için borç para aldığı da söyleniyor.

Dolandırılan Kripto Para Yatırımcısı İntihar Etti yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu