Dolar küresel piyasalarda karışık seyir izliyor

Investing.com – Dolar yeni süreç haftasına ABD-Çin görüşmesi ve Fed beklentileri ile yükselişle başladı.

Haziran ayı sonunda Japonya’da yapılan G20 doruğunda bir ortaya gelen ABD ve Çin liderleri Mayıs’ta sekteye uğrayan müzakerelere devam kararı aldılar. Bu hafta üst seviye yetkililer ortasında görüşmelere tekrar başlanacak, lakin piyasalar pek umutlu değil, tekrar de bekle-gör stratejisinde olan piyasalarda dolar güç kazanıyor.

Bu hafta yapılacak FOMC toplantısı öncesi Fed Eski Lideri Yellen da 0,25 bp faiz indirimini desteklediğini açıkladı, lakin Yellen bunu bir siyaset değişikliği olarak görmediğini belirtti. Fed’den 0,50 bp faiz indirimi beklenmesine rağmen son göstergelerde bilhassa istihdamın güçlü olması, şirket karlarının yüksek çıkması ve ticaret görüşmeleri Fed’in Temmuz’da sert bir faiz indirimindense daha yumuşak bir atılım yapacağı istikametinde kuvvetlendi, dolar beklentilerdeki yumuşamadan da dayanak alarak yükselişini sürdürüyor.

Geçen hafta son 2 ayın doruğuna çıkan ABD Dolar Endeksi yeni haftaya da müspet başladı ve endeks 98,0 düzeyi üzerinde süreç görürken dolar bugün gelişmiş ülke paralarından frank hariç tamamı karşısında yükseliş yaşıyor.

Gelişen ülke paralarında ise karışık seyir var, rand, rupi ve lira bugün dolar karşısında yükseliş yaşarken peso, ruble, zloti ve koruna ise düşüşte.

Haftayı 5,67 düzeyi üzerinde tamamlayan USD/TRY kuru bugün 5,62’ye gerilemesinin akabinde son saatte 5,63 düzeyinde %0,60 satıcılı süreç görüyor.

Dolar yeni süreç haftasına ABD-Çin görüşmesi ve Fed beklentileri ile yükselişle başladı.
Haziran ayı sonunda Japonya’da yapılan G20 tepesinde bir ortaya gelen ABD ve Çin liderleri Mayıs’ta sekteye uğrayan müzakerelere devam kararı aldılar. Bu hafta üst seviye yetkililer ortasında görüşmelere tekrar başlanacak, lakin piyasalar pek umutlu değil, tekrar de bekle-gör stratejisinde olan piyasalarda dolar güç kazanıyor.
Bu hafta yapılacak FOMC toplantısı öncesi Fed Eski Lideri Yellen da 0,25 bp faiz indirimini desteklediğini açıkladı, fakat Yellen bunu bir siyaset değişikliği olarak görmediğini belirtti. Fed’den 0,50 bp faiz indirimi beklenmesine rağmen son göstergelerde bilhassa istihdamın güçlü olması, şirket karlarının yüksek çıkması ve ticaret görüşmeleri Fed’in Temmuz’da sert bir faiz indirimindense daha yumuşak bir atak yapacağı tarafında kuvvetlendi, dolar beklentilerdeki yumuşamadan da dayanak alarak yükselişini sürdürüyor.
Geçen hafta son 2 ayın tepesine çıkan DXY yeni haftaya da müspet başladı ve endeks 98,0 düzeyi üzerinde süreç görürken dolar bugün gelişmiş ülke paralarından frank hariç tamamı karşısında yükseliş yaşıyor.
Gelişen ülke paralarında ise karışık seyir var, rand, rupi ve lira bugün dolar karşısında yükseliş yaşarken peso, ruble, zloti ve koruna ise düşüşte.
Haftayı 5,67 düzeyi üzerinde tamamlayan USDTRY kuru bugün 5,62’ye gerilemesinin akabinde son saatte 5,63 düzeyinde %0,60 satıcılı süreç görüyor.

Başa dön tuşu