Dolar/TL 5,70 yakınında dar bantta süreç görüyor

Investing.com – Bu ay sonunda yapılacak FOMC toplantısı öncesinde ABD dataları yakından izlenirken son göstergeler beklentilerden güzel geldi.

İstihdam verisinin akabinde Çekirdek TÜFE, perakende satışlar ve imalat üretiminin beklentileri aşması ile piyasalarda bu ay için Fed’in 25 bp faiz indirimini yapacağı beklentisi de kuvvetlendi.

Fed Lideri Powell’ın güvercin açıklamaları ve son tutanaklarda komitede çoğunluğun faiz indirimini desteklemesi, global risklerin de artması ile piyasalarda 50 bp faiz indirimi beklentileri yükselmişti, fakat ABD bilgilerinin güçlü gelmesi sonrasında bu beklenti 25 bp düzeyinde kuvvetlendi.

Bugün ABD’den gelecek inşaat verisi takip edilecek ve son aylarda daralma gösteren kesimde görülecek toparlanma 25 bp mümkünlüğünü daha da kuvvetlendirebilir.

Olumlu datalar sonrasında yine yükselişe geçen ABD Dolar Endeksi bugün 97,45 düzeyine çıkarak geçen haftaki kaybını silerken dolar, global piyasalarda bedel kazanıyor.

EUR/USD bugün 1,12 düzeyi altını test ederek 9 Temmuz sonrası en düşüğü ve GBP/USD 1,2382 düzeyine gerileyerek 3 Ocak sonrası en düşük seviyeyi gördü.

Dolar, bugün gelişen ülke paraları karşısında da kıymet kazanırken TL karşısında yatay seyir izliyor. Geçen hafta hem global hem de yurt içi gelişmelerle 5,78 düzeyine yükselen kur, haftanın devamında tekrar 5,70 düzeyine geriledi ve bu hafta da 5,70 yakınında dar bantta süreç görüyor.

Geçen hafta teslimatına başlanan S-400’lere dair ABD’den gelecek açıklamalar izleniyor ve son olarak ABD Lideri Trump’ın tahlil bulmak için çalıştıklarını açıkladı ve piyasalar da ABD’den gelecek kararı bekliyor. Süreçlere temkinli yaklaşma ve belirsizlik ile USD/TRY kuru da dar bantta fiyatlanıyor.

Başa dön tuşu