Donald Trump’ın Son Açıklamaları Bitcoin’i Uçurabilir!

Milyonlarca Amerikalı 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nü kutlarken, ABD Lideri Trump, ekonomik savaşın sona ermediğini gösteren açıklamalarda bulundu. Trump, attığı son tweet’leriyle Çin ve Avrupa’yı kur manipülasyonuyla suçladı. Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Çin ve Avrupa, ABD ile baş etmek için kur manipülasyon oyunu oynuyor ve sistemlerine para pompalıyor. Biz de ya onlara uyacağız ya da öbür ülkeler kendi oyunlarını sürdürürken gerimize yaslanıp kibarca seyreden aptallar olacağız” sözünü kullandı.

Trump’ın “onlara uyma” halindeki sözü ABD Hazine Bakanlığı’nın doları zayıflatmak için müdehalede bulunabileceği ihtimalini işaret ediyor.

Kripto para trader’ı Alex Krüger, bu açıklamanın ABD’de faizlerin artmasına ve borsaların yükselmesine neden olacağını belirtti. Fundstrat’tan Tom Lee, Trump’ın pay senedi piyasalarını daha da yükseltmesi gerektiğini, bunun pay senetlerine takviye olacağını belirtti.

Yatırımcılar daha inançlı offshore adaları yerine paha depolarına yönelirken, daha zayıf dolar karşısında Bitcoin’in yükseleceği kesin.

Nitekim Bitcoin son aylarda yükseldikçe yükseldi. Düşen dolar ve ABD ile Çin ortasındaki ticaret savaşı ile yeterliden güzele korele oldu. Bitcoin üzere altın da hükümetler ve manipülatörler tarafında basitçe manipüle edilemeyen, fiat paradan uzak muteber bir bedel deposu olarak görüldüğünden ötürü son altı yılın en yüksek sevisine çıktı.

Bankacılık skandallarının (para aklama), para manipülasyonlarının ve ticaret savaşlarının hakim olduğu bir dünyada Bitcoin daha da pahalı hale gelecek üzere görünüyor.

Haber İçeriği: Donald Trump’ın Son Açıklamaları Bitcoin’i Uçurabilir!

Başa dön tuşu