Ehliyet Almak Artık Daha Pahalı Olacak!

Sürücü kursu sahipleri, yükselen maliyetlerin kendilerini zor durumda bıraktığını belirtiyor. Akaryakıt, çalışan ücretleri, vergiler, kira, faturalar ve araç bakım masraflarının arttığını ifade eden kurs sahipleri, kurs ücretlerinin yeterince artmadığını savunuyor.

Olcay Sürücü Kursu sahibi Ramazan Soydaş,

Ünlü ekonomist yeni asgari ücreti yorumladı! Şekillenmeye başladı!

Ünlü ekonomist yeni asgari ücreti yorumladı! Şekillenmeye başladı!

“Sürücü adayları için kullanılan araçlar normalden çok daha fazla yoruluyor. Acemi sürücüler araçlara zarar verebiliyor. 1 yılda 3 defa debriyaj seti değiştirdiğimizi biliyoruz. Ayrıca çeşitli kazalar da meydana geliyor. Sigorta ücretleri ise normal araçlardan daha pahalı. Yedek parça maliyetleri de yükseldi. Bunlar en basit maliyetler. Akaryakıt ücreti, çalışanların maaşları, faturalar, kira derken tüm giderleri ücretlere yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bugün 7.500 lira olan kurs ücretinin 2024 yılında 15 bin lira olması gerekiyor. Harç zamları ile birlikte ehliyet almak 20 bin lirayı bulabilir”

şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öte yandan, büyükşehirlerde fiyatların daha yüksek olduğu, taşraya doğru ise fiyatların düştüğü gözlemleniyor.

MOBBİNG UYGULAYANLAR VAR

Sürücü adayları ise kurslardan şikayet ediyor. Yakın zamanda sınava girerek yazılıdan 95 puan alan Süleyman Canoluk “Sadece kursa 8 bin lira ödedim. Direksiyon sınavından bilinçli olarak bırakıldım. Sürüşte yalnızca bir kere araba stop etti. Burada bir art niyet var. Benim gibi binlerce kişi bulunuyor. Direksiyon hocaları mobbing (baskı) uyguluyor.

Bir kez daha kursa yazdırmak için bilinçli sınavdan bırakılıyor” dedi. Canoluk verilen eğitimlerin de üstün körü olduğunu belirterek “Özelikle direksiyon eğitimlerinde sorunlar var. Direksiyon hocalarına soru soramıyoruz. Bu durumda eğitimsiz sürücüler yollara çıkıyor” diye konuştu. Sürücü adayı Koray Doğu da kurs ücretlerinin pahalı olduğunu, ehliyet almak için kredi çekmek zorunda kaldığını belirterek, kredi desteği talebinde bulundu.

Başa dön tuşu