Ek MTV 2. Taksiti Bu Ay Sonuna Kadar Ödenecek

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı doğrultusunda yapılan ek MTV düzenlemesi, Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştı.

Ancak AYM, dün ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti. Bu kararın ardından dikkatler gecikme faiz oranı ve ikinci taksit dönemine çevrildi.

Ek MTV’nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül’e kadar devam etmiş ve bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmişti.

Hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si bu süreçte karşılanmıştı. İlk taksiti kaçıran araç sahipleri, aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ödeme yapabilirler.

2. TAKSİT SON GÜNÜ 30 KASIM!

İkinci taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım’da sona erecek.

Vergi ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait “gib.gov.tr” internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Emekli Maaşı 10 Bin Lira Olur Mu? İşte Masadaki 2 Formül!

Emekli Maaşı 10 Bin Lira Olur Mu? İşte Masadaki 2 Formül!

Ayrıca, vergi dairesi vezneleri ile PTT şubelerinden de ödeme yapılabilecek. Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV’nin ve ek MTV’nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılamayacak ve tescil kapatma işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Başa dön tuşu