Dolar/TL %1 düşüşle 5,63’ün altını gördü

Investing.com – TCMB dün Yeni Lider Murat Uysal’ın başkanlığındaki birinci PPK toplantısında siyaset faizini 425 bp indirerek %19,75’e düşürdü. Merkez bankası, faiz indiriminde hem global konjonktürdeki uygunluk yani gelişmiş merkez bankalarının genişlemeci para siyasetine yönelmesi ile risk iştahındaki artış beklentilerinin hem de yurt içinde enflasyonun gerilemesinin indirim fırsatı yarattığını belirtti.

Merkezin faiz kararına kısa müddetli reaksiyon veren kur 5,77 düzeyi üzerinde kalamadı ve sonrasında düşüşe geçti. Günün devamında ECB toplantısında heyetin faiz indirimi ve ek mali genişleme sinyali vermesi ile gelişen ülke paraları yükselişe geçti ve TL de bu gelişme sonrası günü yararla tamamladı.

Haftanın son süreç gününde ABD Dolar Endeksi ’nin yükseliş yaşamasına rağmen gelişen ülke paraları bedel kazanıyor, TL ise %1 yararla bugün en çok paha kazanan gelişen ülke parası olurken USD/TRY kuru da 5,6290 düzeyine gerileyerek hafta içindeki tüm yararlarını sildi ve geçen haftanın akabinde bu haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor.

Başa dön tuşu