Ethereum’un büyük güncellemesi öncesi hangi altcoin’ler yükselişe devam ediyor?

Investing.com – Ethereum geliştiricileri, geçtiğimiz günlerde ağın planlanan güncellemelerinden biri olan Shanghai yükseltmesinin sırf kilitlenen Ether’lerin çekimlerine odaklanacağını aktardı. 

Shanghai güncellemesiyle, Ethereum ağında doğrulayıcıların kilitlenen fonlarının özgür bırakılması sağlanmış olacak. Herşey yolunda giderse güncelleme Mart ayında gerçekleşecek ve böylelikle Merge güncellemesi sonrası başlarda soru işaretine yol açana yan zincirdeki kilitli Ether’lere erişim kaygısı de son bulmuş olacak. 

Mevcut yol haritasında Shanghai’ın Mart ayında yayına alınması için geliştiricilerin Şubat ayı sonuna kadar genel bir test ağı yayımlaması gerekiyor. 

Ethereum ağındaki Shanghai güncellemesi öncesi taking platformları ilgi görüyor

2022’nin sonuna hakikat geliştiricilerin bir sonraki kıymetli Ethereum güncellemesi için tarih vermesi, ağda likit staking hizmeti veren platformlara olan ilgiyi artırdı. 

Ethereum’un yan zinciri olan Beacon Chain’deki ETH’lerin piyasa sürülecek olması, kripto piyasasının en büyük ikinci Blockchain ağına olan inancı yine artırdı. Piyasa yorumcuları ise bu gelişmeyi daha âlâ teşvikler ve getiri oranları sunan likit staking platformlarının gelişimi için son derece olumlu buluyor.

Likit staking platformlarının avantajı ne?

Bu platformlar, Ethereum ağında direkt staking etmek yerine daha düşük teminat ölçülerinde kilit mecburiliği olmadan esnek bir yarar metodu sunuyor. Aktüel durumda ise Shanghai güncellemesi sonrası kilitlenen fonların deverana açılacak olması, bu platformlara olan inancı de artırmış durumda.

Likit staking hizmeti veren bu platformların her biri ek getiri imkanı sunan lokal staking varlıklarına da sahip. Protokollere olan talep arttıkça bu kripto varlıkların pahası de artmaya devam ediyor. 

Şu an bu protokoller ortasında en büyük hisseye sahip olan Lido DAO, toplam staken edilen ETH’nin %30’una denk gelen 4,8 milyon ETH staking’e sahip. Platformun yönetişim tokeni LDO, son haftalarda bu ivmeden en çok yararlanan kripto paraların başında geliyor. LDO, Ağustos ayından Aralık ayı ortasına kadar sert bir düşüş gördükten sonra Shanghai güncellemesi için tarih verildikten sonra tarafını üst çevirdi ve 2 haftalık dönemde 0,87 dolardaki taban düzeyinden 2,64 dolara kadar yükselerek %200’lük bir çıkar elde etti. Ardından  2 dolara kadar bir düzeltme gören LDO, bu hafta bu düzeyde sabit kalarak son düşüş ivmesindeki kayıpların değerli bir kısmını geri aldı. 

Lido haricinde tıpkı kesimde faaliyet gösteren Rocket Pool, Stake Wise ve Frax üzere platformlarında mahallî varlıkları değerli bir yükseliş ivmesini kazandı. 

Ethereum’da son durum

Ufukta Ethereum ağıyla ilgili değerli gelişmeler görülürken kripto para, son günlerde kısmi karlarla yoluna devam ediyor. Tıpkı vakitte Ethereum, yeni yılla birlikte Bitcoin’den daha düzgün günlük performans göstermeye başladı. 

Ethereum, geçen hafta %7,5 bedel karıyla kritik direnci 1.300 doların çabucak altına kapanış gördükten sonra bu hafta yükseliş ivmesine devam ederek 1.340 dolar bandına kadar yükseldi. Ethereum, bugün %1,5 artışla 1.330 dolardan alıcı buluyor.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu