Bitcoin Teknik Analizi: 27 Haziran 2019

Merhaba,

Kripto para piyasasının amiral gemisi dün itibariyle 2019’un rekor düzeyine çıktı lakin 14.000$ noktasına dokunmaktan vazgeçerek bir düzeltmeyle biraz dinlenmeye karar verdi. 2 Nisan 2019’da başlayan “Yeşil Parti” sırasında emsal rekor denemeleri yaptıktan sonra daima bir mola verip, biraz olsun soluklanıp akabinde yoluna devam ederek partiyi daha da yeşillendirdi. Bitcoin bunu yapmaktan büyük zevk alıyor. Süratle yükseliyor ve olması gerektiği üzere düzeltmeler sırasında dinleniyor. Son 7 günde %40 ve son 90 günde %221 artış gösteren Bitcoin, 2018’de yaşanan %85’lik kaybı da geri almak üzere.

Kripto para piyasasının amiral gemisi Bitcoin 13.000$ pürüzünü bir kere daha test etmek için hazır bekliyor. Bu pürüzün aşılmasıyla 2019 için yeni ATH’ler (“All Time High” yani “Tüm Vakitlerin En Yükseği”) yaşanacaktır. Lakin bu günlerde şahit olduğumuz düzeltmenin ne kadar derine ineceği de bu ATH’lerin yaşanma vaktini etkileyecektir. Her ne kadar piyasa bu düzeltmelerin uzun vakit almayacağı izlenimi verse de piyasanın olgunluğu için bir ölçü derin yaşanmasını umut etmeliyiz.

Fakat mevcut durumdaki süratli fiyat artışı nedeniyle piyasanın çok heyecanlı olduğunu aklımızdan çıkarmadan süratli, ani üst sıçrayışlara da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Piyasanın heyecanlı olması bir manada güzel üzere görünse de aslında FOMO’dan kaynaklanmasından ötürü kısmen yapay bir heyecan olduğunu söyleyebiliriz. FOMO yani “Fear Of Missing Out” birinci olarak 2004 yılında muharrir Patrick j. McGinnis tarafından ortaya atıldı. Kısaca, bir çeşit kaçırma/kaybetme kaygısıdır. Toplumsal bir tasadır. Oburlarının yaptıklarıyla daima irtibatta kalma isteğidir. Kripto para piyasasındaki son heyecanın değerli nedenlerinden birisi olarak gösterilebilir. İşte bu telaş fiyatın süratlice 14.000$’ları görmesini sağlayacak ana etkenlerden birisidir.

Ayrıca piyasadaki hareketliliğin bir diğer nedeni olarak alt coinlerden Bitcoin’e olan kaçışa (FOMO’nun da etkisiyle) dikkat çekmek gerekir. ETH, XRP, Bitcoin SV, TRX üzere altlardan amiral gemisine aktarılan yüzde epeyce büyük.

Hareketli ortalamaların üzerinde ısrarlı bir formda seyretmeye devam eden amiral gemimiz iki değerli trend çizgisini de dik açılarla kırmayı başarmış görünüyor günlük grafikte. Hala boğaların güçlü olduğunu ayılarınsa kış uykusundan uyanamadığını net bir halde görmek mümkün. MA200’ün hayli üzerinde yoluna devam etmesi nedeniyle fiyatların boğa hakimiyetine uygunca kapıldığını söylemek gerek. Fiyatların MA200 ile birleşmesi mümkünlüğü uzun vakit için kelam konusu değil üzere görünüyor. Misal durum MA50 ve 20 için de geçerli. Kısa vakit içinde 14.000$ ve üstünü görmememiz için bir neden yok.

Haftalık grafikte Golden Cross 20×50’nin gerçekleştiği bunun da boğaların inadını gösterdiğini söyleyebiliriz. Fiyatların bu her iki hareketli ortalamadan uzakta olması bu inadın bir mühlet daha devam edeceğinin habercisi. Bilhassa haftalık grafiğe baktığımızda Ağustos ayı içinde ya da biraz daha evvel fiyatların 20.000$/25.000$ ve üstüne göz kırpacağını hatta ihtimal dahilinde aşacağını söylemek falcılık olmaz.

Son olarak sizlere bir teklifim olacak. Bilhassa Telegram’da ve daha sonra Twitter’da yüzlerce hatta binlerce sinyal kümeleri var. Bazılarının 6.000’den fazla takipçisi, üyesi var. Bunlardan birisine katılmanız durumda (belli bir fiyat alınacaktır sizden) piyasanın yükselen bu vakitlerinde âlâ karlar elde edebilirsiniz. Onlar paylaşır siz süreç açar kazanırsınız. Bu tıp fırsatları kıymetlendirmek gerek.

Ya da ömrünüz boyunca yalnızca bir eğitim alarak teknik tahlili ve tüm ayrıntılarını öğrenir ve kimseye bağlı kalmadan yeniden ömrünüz boyunca kendi tahlilinizi kendiniz yaparsınız. Hangisi daha mantıklı ve kolay geliyorsa seçim sizin seçiminiz olacaktır. teknikanalizegitimi.com

Sevgi ve hürmetle.

Taner BOZKURT

UYARI: Üstte belirtilen fiyat, grafik ve tahliller bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel manada bir bakış açısı sunması emeliyle hazırlanmıştır.

Bitcoin Teknik Tahlili: 27 Haziran 2019 isimli makale Taner BOZKURT tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Başa dön tuşu