EUR/USD 3 Haziran sonrası en düşük seviyeye geriledi

Investing.com – Avrupa Merkez Bankası’nın Perşembe günü gerçekleşecek Temmuz ayı toplantısında faiz oranlarında ve varlık alımlarında değişikliğe gitmesi beklenmiyor, lakin Avrupa Merkez Bankası Lideri Draghi’nin Haziran ayı içindeki açıklamalarında gerektiğinde faiz indirimi aracını da kullanabileceklerini belirtmesinin akabinde şuranın bu ayki toplantıda güvercin telaffuzlarını sürdürmesi bekleniyor.

Euro Bölgesi’nde hem enflasyonun gaye altındaki zayıf seyrini muhafazası hem PMI tarafındaki daralmanın devam etmesi hem de brexit belirsizliğinin bölge risklerini artırması konseyin para siyasetinde daha genişlemeci olmasına neden oldu. Ayrıyeten ticaret savaşlarının global ekonomiyi zorlaması da bölge ekonomisindeki baskıyı artırıyor.

Mevcut gelişmeler euronun bedel kaybetmesine neden olurken dolar ise yaklaşan FOMC toplantısı öncesinde yükselişte.

Fed’in ay sonunda gerçekleşecek toplantıda 0,25 bp ile daha yumuşak bir oranda faiz indirimi yapacağı beklentisi doların yükselmesini sağladı. Geçen hafta 96,70 düzeyinden yükselişe geçen ABD Dolar Endeksi bugün 97,58 düzeyine çıkarak 9 Temmuz sonrası en yükseği gördü ve EUR/USD ise zayıf euro güçlenen dolarla bugün 1,1175 düzeyine gerileyerek 3 Haziran sonrası en düşüğü gördü.

Parite 100 günlük hareketli ortalama düzeyi olan 1,1240’nın altına geriledi ve 1,1170 takviyesine yaklaşıyor. ECB ve Fed öncesi düşüşte olan paritenin 1,1170’ı kırması durumunda 1,1120’ye yanlışsız satışların hızlanması bekleniyor.

Euro, bugün TL karşısında da düşüş yaşıyor, gün başında en yüksek 6,3845 düzeyine çıkan EUR/TRY kuru son saatte yararlarını silerek 6,3520’ye geriledi.

Başa dön tuşu