FANG’lar Kripto Para Endüstrisine Giriş Yapıyor! 2 Yıl içinde Google Coin Gelebilir

9 Temmuz’da CNBC’ye röportaj veren Winklevoss İkizleri, 2021 yılına kadar dört büyük teknoloji devinin (FANG) kendi dijital paralarını çıkararak kripto para sanayisine giriş yapacaklarını söyledi.

FANG kısaltması dört büyük şirket Facebook (NASDAQ:FB), Amazon (NASDAQ:AMZN), Netflix (NASDAQ:NFLX) ve Google (NASDAQ:GOOGL) için kullanılıyor. Winklevoss İkizleri’ne nazaran, Facebook’dan sonra Amazon, Netflix ve Google’dan da dijital para atağı gelecek.

Facebook’un Libra’sı hakkında konuşan İkizler, öbür dev şirketlerin de toplumsal medya devi Facebook’un dijital para atağını takip edeceklerini, bunun yalnızca bir vakit sorunu olduğunu belirttiler.

Bu haftanın başlarında Bitcoin savunucusu Tom Lee de teknoloji devlerinin kripto para sanayisine iştirak sağlayacakları varsayımında bulunmuştu. Lee, CNBC’ye verdiği demeçte, ”Facebook ve başka FANG şirketlerinin kendi dijital para üniteleri oluşturacakları gerçeği dijital paranın hayatta kalacağı fikrini doğrulamaktadır.” demişti.

Bir ödeme protokolü olarak Libra şimdi piyasaya sürülmedi, lakin düzenleyicilerin tasalarını lisana getirmeleri sonrası ABD alarm verdi ve dijital para projesinin askıya alınması gündemde. Libra’nın duyurulması sonrası birçok önemli telaşlar ortaya çıktı.

Dün Fed Lideri Jerome Powell, Finansal Hizmetler Komitesi öncesi Kongre konuşması sırasında, Libra’ya ait önemli tasalar olduğunu tabir ederek “Libra mahremiyet, para aklama, tüketicinin korunması ve finansal istikrar hususlarında birçok önemli tasa ortaya çıkardı. Bu tasalar giderilmeden Libra projesinin ilerleyebileceğini düşünmüyorum” biçiminde konuştu.

Powell’ın konuşması sonrası kripto para piyasasında büyük bir yıkım yaşandı ve Bitcoin yüzde 10’dan fazla paha kaybetti.

Haber İçeriği: FANG’lar Kripto Para Sanayisine Giriş Yapıyor! 2 Yıl içinde Google Coin Gelebilir

Başa dön tuşu