Forex – ABD Doları Yükseliyor; Fed Yetkililerinin Yorumları İlgi Odağında

Investing.com – Döviz piyasasının ilgisi, Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası ile başlayan ve gelecek hafta Japonya Bankası ve Fed ile devam edecek olan önümüzdeki iki hafta için planlanan global merkez bankaları kararlarında olduğundan, ABD doları Pazartesi günü yükseldi.

ABD dolar endeksi %0,1 artışla 96,875 puandan süreç gördü.

New York Fed Lideri John Williams’ın geçen haftaki güvercin değerlendirmeleri sonrasında, Fed’in 50 baz puanlık bir indirim yapacağına ait beklentiler arttı. Lakin, bir Fed sözcüsünün bu değerlendirmelerin yaklaşan Fed toplantısındaki muhtemel politik aksiyona işaret etmediğine açıklık getirmesinden sonra, yatırımcılar beklentilerini düşürdü.

Wall Street Journal’ın Fed’in bu ay 25 puanlık indirim yapacağını ve global büyüme ve ticari belirsizlikler ışığında gelecekte daha fazla indirim yapabileceğini raporlamasının akabinde, daha büyük bir indirim beklentileri daha da azaldı.

Cuma günü ABD merkez bankasının bir öbür üyesi olan James Bullard, ay sonundaki toplantıda çeyrek puanlık indirim yapılması taraftarı olduğunu söyledi.

EUR/USD ikilisi %0,04 düşüşle 1,1215 oldu. Yatırımcılar Mario Draghi’nin Euro bölge iktisadını desteklemek için nasıl adımlar atacağını bekledikçe, Avrupa Merkez Bankasının siyaset toplantısı yakından izlenecek.

USD/JPY ikilisi %0,3 artışla 107,96 puandan süreç gördü. Çarşamba günü Japonya’nın imalat bilgileri yayınlanacak.

GBP/USD çifti, anlaşmasız bir Brexit ihtimalinin artmaya devam ettiğine dair tasalar ile %0,1 kaybetti. Sterlin Cuma günü hafif bir toparlanma yaşamadan evvel, geçen hafta dolar karşısında 27 ayın düşük düzeyi yakınlarında süreç yaptı.

AUD/USD ikilisi 0,7038’de pek değişmezken, NZD/USD %0,2 artışla 0,6776’dan alıcı buldu.

Başa dön tuşu