Forex – Dolar Powell Öncesi Sakin; Sterlin 2 Yılın Düşük Düzeyini Gördü

Investing.com – Dolar Çarşamba günü Avrupa ticaretinde sterlin ve gelişmekte olan piyasa dövizleri karşısında yükseldi lakin birden fazla rakibi karşısında makul bir aralıkta seyretti. Piyasa Fed Lideri Jerome Powell’ın Kongre önündeki iki günlük tabirini bekliyor.

Yılın geri kalanı için faiz oranı gidişatına yönelik artan belirsizlik yerinde, Powell ifadesine TSİ 17.00’da başlayacak. Cuma günkü beklenenden güçlü gelen ABD işgücü piyasası raporunun akabinde, piyasalar çabuk ve çok tesirli bir gevşeme beklentilerini düşürdü lakin Temmuz sonundaki FOMC toplantısında Fed fon oranlarında 25 puanlık bir indirim beklemeye devam ediyor.

Dolar Cuma gününden beri güçlü lakin pek çok analist, bir sonraki atılımın artıştan fazla düşüş olacak üzere görünmesine bakılırsa, periyodik tepesini geçmiş olduğuna inanıyor. ING analistleri Euro düşüşüne karşı alım müdafaası maliyetinin son haftalarda epeyce düşüş gösterirken, Euro bedel artışına karşı alım muhafaza maliyetinin bir nebze düştüğüne işaret ediyor.

Yine de ING stratejisti Chris Turner geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) genişleme mümkünlüğü ve Euro bölge iktisadına yönelik ABD ithalat vergileri, Brexit ve İtalya’nın bütçe sorunlarından kaynaklanan mümkün tehditler göz önüne alındığında, “EUR/USD ikilisinin yükseleceğini söylemek için şimdi çok erken görünüyor” dedi.

Euro %0,1 artışla 1,1216 dolara yükseldi. Amerikan Doları’nın başka 6 majör döviz karşısındaki performansını ölçümleyen Amerikan dolar endeksi, 97,08 puanda pek değişmedi.

Çarşamba günü Avrupa’da ilgi yeniden sterlinde olacak. İngiltere iktisadının 2012’den beri birinci sefer daraldığını gösterebilecek bir rapor öncesinde, sterlin, dolar karşısında iki yılın yeni düşük düzeyine geriledi.

ECB’nin Temmuz sonundaki idare kurulu toplantısında bir çeşit nakdî genişleme siyaseti duyuracağına ait artan sinyallere karşın, sterlin Euro karşısında da altı ayın düşük düzeyini gördü.

Sterlin daha evvel gördüğü gün içi düşük düzey olan 1,2444 dolardan artarak 1,2458 dolarda süreç görürken, 1,1106 eurodan alıcı buldu.

Başa dön tuşu