Fransa Merkez Bankasından kripto şirketleri için zorunlu lisanslama çağrısı

Fransa Merkez Bankası Lideri, kripto şirketleri için zarurî lisanslama çağrısında bulundu. Fransa’nın kripto hizmet sağlayıcıları için bir lisanslama rejimi benimsemesi gerektiğini öne süren üst seviye yöneticiye nazaran düzenleyici nezareti sıkılaştırma muhtaçlığı, geçen yıl boyunca bölümdeki ‘’düzensizlikten’’ kaynaklanıyor.

Başkan Galhau: ‘’Kripto işletlemelerinin daha sıkı düzenleyici gerekliliklere tabi tutulması gerek’’

Banque de France Lideri François Villeroy de Galhau, kripto işletmelerinin daha sıkı düzenleyici gerekliliklere tabi tutulması gerektiğini belirtti. Piyasada son devirde yaşanan dalgalanmaya cevaben mevcut ruhsat yerine ruhsatlandırmanın getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bloomberg’in haberine nazaran De Galhau, Paris’in yaklaşan AB düzenlemeleri yürürlüğe girmeden ve Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcılarının (DASP), Fransız hükümetinden lisans almasını zarurî hale getirmeden evvel tereddüt etmeden harekete geçmesi gerektiğini düşünüyor.

Kripto para üniteleriyle çalışan yaklaşık 60 platformun, Fransa’nın finansal piyasalar otoritesi olan “Autorite des Marches Financiers’e (AMF)” kayıtlı olması istenmişti. Lakin Fransa’da kayıtlı dijital varlık hizmet sağlayıcıları ortasında şimdi lisans sahibi bulunmamaktadır. Lisansların isteğe bağlı olması ile ilgili Perşembe günü finans bölümü temsilcileriyle bir ortaya gelen Merkez Bankası Lideri Villeroy de Galhau şunları söyledi:

Başkanın önerisi, geçen yaz değerli AB kurumları ve üye devletlerin, yeni Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatı üzerinde bir muahedeye varması ve kesim için bir dizi yeni, kara para aklamayı tedbire kuralı üzerinde fikir birliğine varılmasının akabinde geldi.

Raporda lisans almak isteyen dijital varlık hizmet sağlayıcılarının, AMD tarafından tertip, mevcut finansal kaynaklar ve iş yapma biçimi açısından muhakkak standartlara uyması gerektiği belirtiliyor.

Düzenleyici paketin 2023’te yürürlüğe girmesi bekleniyor lakin kripto para üniteleriyle çalışan işletmelerin bu düzenlemeye uyması için 12 ila 18 ay vakti olacak. Haber kaynağına nazaran Brüksel ayrıyeten AB’de ikamet edenler için kripto süreçlerini işleyen platformları AB’deki vergi makamlarına rapor vermeye mecbur etmek istiyor.

Bu makale birinci olarak Paranfil üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu