Hindistan: Kripto Para Birimleri Yasak Değil

Hindistan’ın Maliye Devlet Bakanı Anurag Thakur, Hindistan devletinde kripto para üniteleri kullanılmasını açıkça yasaklayan bir yasa olmadığını söyledi. Mahallî medya kuruluşu Inc42, Thakur’un 19 Temmuz’da yaptığı açıklamayı yayınladı.

Açıklama, Parlamento Üyesi (milletvekili) ile Rajya Sabha’dan Thakur ortasında geçen bir tartışma sırasında geldi. Rajya Sabha, devlet kurulu manasına geliyor ve Hint üst yasama meclisine deniyor.

Milletvekili Dharmapuri Srinivas ‘ın Thakur’ a kripto para ünitesinin hakikaten yasa dışı olup olmadığını sorduğu bildirildi. Srinivas bilgi ve yaptırım konusundaki yasallık hakkındaki birinci sorusunu takip ederek şunları söyledi:

“Hükümetin ülkedeki kripto para ünitesinin yaygınlığı hakkında not alıp almadığı ve kripto para ünitesini piyasada işletmekten sorumlu olan şahıslara karşı rastgele bir süreç yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyorum.”

Thakurun bu soruya olumsuz yanıt verdi. Ülkenin bu husustaki pozisyonunu belirleyen Thakur, atıfta bulunacak kriptoya has bir yasa olmadığını söyledi. Kripto para ünitesi faaliyetleri hakkında, sadece Merkez Bankası, icra müdürlüğü ve gelir vergisi makamları dahil olmak üzere varlıklar tarafından uygulanabilecek evvelce var olan maddeleri ihlal ettikleri takdirde süreç yapılabilecek hatalar olduğu bildiriliyor.

Daha evvel haber kaynakları tarafından bildirildiği üzere, Hindistan basınına “Kripto Para Üniteleri Yasağı ve Resmi Dijital Para Ünitelerinin Düzenlenmesi” başlıklı bir doküman sızdırılmıştı. Bu doküman taslağına nazaran tüm “resmi olmayan” kripto para üniteleri yasaklanıyordu. Doküman bu güne kadar resmi makamlar tarafından doğrulanmadı. Evrak kripto para ünitelerini şu biçimde tanımlıyordu:

“Herhangi bir Resmi Dijital Para Ünitesinin kesimi olmayan, kriptografik metotlarla yahut öbür formda kıymetin dijital gösterimini sağlayan rastgele bir bilgi yahut kod yahut simge.”

Bununla birlikte, bu tarif Hindistan’a resmi bir dijital Rupi yayınlama fırsatı bırakıyor.

The post Hindistan: Kripto Para Üniteleri Yasak Değil appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu