Hindistan Kripto Paraları Yasaklamaya mı Hazırlanıyor?

Dijital kütüphane servisi Scribd’de ortaya çıkan bir dokümana nazaran Hindistan hükümeti kendi dijital parası Rupee hariç tüm kripto paralara yasaklamaya hazırlanıyor.

“Kripto Paraların Yasaklanması ve Resmi Dijital Paraların Düzenlenmesi” başlıklı evrakta, kripto paralar resmi dijital para ünitesinin bir modülü olmayan, kriptografi kullanılarak üretilen ve dijital bir temsil sağlayan rastgele bir bilgi, kod, numara yahut token olarak tanımlanıyor.

Belgede, Dijital Rupee’nin merkezi hükümet tarafından yasal olarak onaylanacağı ve öbür tüm kripto paraların yasaklanacağı belirtiliyor. Yasakla birlikte Hindistan’daki hiçkimse kripto para madenciliği yapamayacak, üretemeyecek, elinde bulunduramayacak, satamayacak yahut transferini yapamayacak. Öyleki kripto paralara ilgi gösterilmesinin bile yasaklanması kelam konusu.

Ayrıca kripto paraların temelini oluşturan dağıtık defter teknolojilerinin, deney maksatlı öteki teknolojilerin, eğitim ve araştırma çalışmalarının bu yasaktan muaf tutulacağı belirtiliyor.

Belgenin resmi olarak onaylanmış bir evrak olmadığının altını çizmekte yarar var. Ayrıyeten bu ayın başlarında Hindistan’ta kripto paraların alım satımını yasaklayan ve kripto paraları kullananlara 10 yıla kadar mahpus cezasının getirilmesini öngören bir yasa üzerinde çalışıldığı argüman edilmiş, lakin daha sonra resmi makamlarca bu argüman yalanlanmıştı.

Haber İçeriği: Hindistan Kripto Paraları Yasaklamaya mı Hazırlanıyor?

Başa dön tuşu