El Salvador Bitcoin tahvil ihracına izin veren yasayı onayladı

Investing.com – El Salvador Parlamentosu, dijital menkul değerler yasasını onayladı. Böylelikle Bitcoin tahvillerinin ihracına yönelik kıymetli bir adım atıldı.

Dün toplanan El Salvador Parlamentosu, uzun müddettir ülkenin gündeminde olan ve kripto piyasasındaki olumsuz gelişmeler münasebet gösterilerek ertelenen Bitcoin tahvil ihracını içeren maddeyi kabul etti. 

Volkan tahvilleri olarak da bilinen tasarı oy çokluğuyla kabul edilirken itiraz eden parlamento üyeleri, Bitcoin tahvillerinin halkın faydasına olmadığını savundu. Ülkede onaylanan dijital menkul değerler yasası, tahvil ihracının yanı sıra ulusal dijital varlık kurulu kurulması, Bitcoin fon idare ünitesi oluşturulması üzere unsurlar de içeriyor. Böylelikle El Salvador da kripto pazarını destekleyecek ve kripto paraları düzenleyecek kurumlar da kurulmuş olacak. 

El Salvador, Bitcoin’i yasal para ünitesi olarak kabul eden birinci olarak kripto tarihine geçti. O günden beri hem ülke içinde hem de milletlerarası platform birçok tenkit ve övgü aldı. Bazıları ülkenin Bitcoin siyasetiyle dünyanın en varlıklı ülkelerinden biri olacağını tez ederken IMF başta olmak üzere uluslar ortası kuruluşlar Salvador’un Bitcoin açılımının ülke iktisadını bozucu bir tesire sahip olacağını savundu.

Nayib Bukele Bitcoin’den ödün vermiyor

Diğer yandan geçtiğimiz yıl Bitcoin’deki düşüş eğilimi devam ederken birden fazla El Salvadorlunun Chivo ismi verilen Bitcoin cüzdanlarını kullanmayı bıraktığı görüldü. El Salvador Lideri Nayib Bukele ise Bitcoin’e olan inancından ödün vermedi ve son olarak hergün 1 BTC alma taahhüdünü ortaya koydu.

Parlamentoda onaylanan dijital menkul değerler yasası, Bukele’nin onayından sonra yürürlüğe girecek. Önümüzdeki günlerde ülkenin tahvil ihracını desteklemek için daha fazla BTC alımına gidebileceği görülebilir. 

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu