Hulusi Akar: ”S-400 Anlaşması Bitti”

Investing.com – Ankara’da basın temsilcileri ile iftarda bir ortaya gelen Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 ve F-35 konusunda net açıklamalarda bulundu.

F-35 projesinin devam ettiğini lisana getiren Akar, ‘’ 4 uçak bize teslim edildi, 4 pilotumuz var şu anda ABD’de, 47 astsubayımız var bakım hizmetlerini yapıyor. Kasım ayında iki uçak gelecek. Bu uçaklar geldiğinde konuşlanacakları yer Malatya hava üssü. Oradaki inşaatlar da planlandığı biçimde devam ediyor. Yani biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bize düşen neyse sorumluluklarımızı ciddiyet ve içtenlikle yerine getiriyoruz. Bundan kimsenin kuşkusu yok. Bundan beklentimiz var doğal olarak F-35 programının da planlı bir biçimde yürümesi, yürütülmesi. açıklamasında bulunurken S-400’lerin ertelenmesinin de mümkün olmadığını belirterek ‘’ ABD, Türkiye’den S-400 alımını ertelemesini talep etti mi” diye sorulması üzerine, “Bunlar birbirinden bağımsız, münferit olaylar değil. Konuşmalar, görüşmeler içinde misal şeyler oluyor. Bizim yanıtımız bu mevzuda biz muahedeyi, mukaveleyi yaptık, Rusya ile pek âlâ ilgilerimiz var bu çerçevede bu alım süreçleri devam ediyor. Biz diyoruz ki ‘S-400 done deal’ (Anlaşma, süreç bitti), onlar ise ‘no deal is a done deal’ (Hiçbir muahede bitmiş değildir) diyorlar” ifadelerini kullandı.

Yetkililerin S-400’lerin teslimatında geri dönüş olmayacağı açıklamalarına rağmen piyasalarda bu mümkünlük hala canlı görülüyor.

Başa dön tuşu