İlkay Gündoğan, OKX Manchester City iş birliğiyle Metaverse’te futbol eğitimi veriyor

Global kripto para borsası OKX, İngiltere Premier Lig’in köklü kulüplerinden olan Manchester City iş birliğiyle ilginç bir gelişmeye imza atıyor.

İşlem hacmine göre dünyanın ikinci en büyük kripto para borsası ve Web3 alanında lider bir teknoloji şirketi olan OKX, futbol hayranlarının Manchester City takım kaptanı İlkay Gündoğan’dan futbolla ilgili özel taktikler öğrenebilecekleri Metaverse deneyimi olan “Make Your Play”i (Oyun Sırası Sizde) kullanıma açtığını duyurdu. 

Dünyanın en iyi ortasaha oyuncuları arasında gösterilen İlkay Gündoğan, “Make Your Play” deneyimi kapsamında, OKX’in hayranlara özel olarak tasarladığı sürükleyici bir Metaverse deneyimi olan OKX Collective’e ilk adımını atıyor. OKX Collective, futbol hayranlarının Web3 dünyasını doğrudan deneyimlemelerini; Manchester City oyuncuları Alex Greenwood, İlkay Gündoğan, Jack Grealish ve Rúben Dias tarafından hazırlanan özel içeriklere erişmelerini sağlayan eşi benzeri görülmemiş bir Metaverse ortamı sunuyor.

Ünlü futbolcu, Metaverse’teki eğitim kapsamında önceden hazırlanmış planlar eşliğinde ısınma hareketleriyle başlayıp oyun sırasında kararlarını nasıl aldığı konusunda bilgilendirici açıklamalarda bulunacak. 2022/23 sezonunda Manchester City’nin takım kaptanı olarak seçilen isim, futbol camiasında hem taktikleriyle hem de koçluk rolü üstlenerek oyuncuları en iyi şekilde yönlendirmesiyle biliniyor.

İlkay Gündoğan, deneyimlerini Metaverse ortamında paylaşıyor

İş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İlkay Gündoğan, “Futbolun en güzel yanı taktikler. Koçluk yapmayı ve oyunu kazandıracak taktikler hakkında konuşmayı seven biri olarak, tüm bildiklerimi ve deneyimlerimi OKX’in mümkün kıldığı bir Metaverse ortamında futbol hayranlarıyla paylaşacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

“Taktikleri doğrudan İlkay’dan öğrenecek olmak beni heyecanlandırıyor”

Bu gelişmenin heyecan verici bir adım olduğunu belirten OKX’in Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Haider Rafique, “Metaverse ortamında Rúben Días’ın maç sırasında performansını en yüksek düzeyde tutmayı nasıl başardığına dair deneyimini paylaşmasının hemen ardından, İlkay’ın uyguladığı taktiklerle ilgili bilgi verecek olması ve bu taktikleri doğrudan İlkay’dan öğrenecek olmak beni heyecanlandırıyor. İlkay, futbol alanında kapsamlı bilgiye sahip olan muhteşem bir oyuncu. Oluşturduğumuz sanal ortamda İlkay’ın uzmanlığından ve deneyimlerinden birçok faydalı şey öğrenme fırsatı yakalarken, Web3 dünyasının birbirimizle iletişim kurma ve etkileşimde bulunma şeklimizi nasıl değiştireceğini deneyimleyeceğiz.” diye konuştu.

OKX Collective’i ziyaret eden futbol hayranları, her bir oyuncunun oynama tarzına ve kişisel ilgi alanlarına göre tasarlanmış ayrıcalıklı deneyimlerden ve fırsatlardan faydalanacak. Bu ortamda antrenmanlarla ilgili özel içeriklerin yanı sıra müzik ve NFT odaklı dijital deneyimler yer alacak. Futbol hayranları, Metaverse’teki yarışmalara katılıp takım antrenmanlarına katılım, maç biletleri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazanabilecek. 

Başa dön tuşu