İngiltere Hazinesi, dijital sterlini değerlendiriyor

İngiltere, Dijital Sterlin para ünitesi konusunda müracaata başlamaya hazırlanıyor. İngiltere’nin, bir kripto para ünitesi merkezi olma taahhüdünü sürdürürken dijital bir sterlin başlatmayı düşündüğünü belirtildi.

İngiltere’de bir hükümet yetkilisi BBC’ye konuştu

Haber kaynağı BBC’nin bildirdiğine nazaran Londra’daki hükümet, ulusal para ünitesinin dijital bir versiyonunu getirmeyi planlıyor. Parlamento Hazine Seçme Komitesinde, önümüzdeki haftalarda dijital sterlinin nitelikleri hakkında bir kamuoyu değerlendirmesinin başlatılacağı, Hazine İktisat Sekreteri Andrew Griffith tarafından milletvekillerine iletildi. Konuşmada geçen birtakım dikkat alımlı noktalar şu halde:

Hazine İktisat Sekreteri Griffith, dijital sterlinin birçok kamu siyaseti meselesini gündeme getirdiğini ve hükümetin düzeltmesi gereken meselelere odaklanması gerektiğini belirtti. Ayrıyeten devlet takviyeli bir madeni paranın, mahremiyeti aşındırabileceği konusundaki kaygılarını lisana getirdi. Sekreter, konuşmasında, dijital para ünitesinin kara para aklama üzere kabahatleri maksat alan tedbirlerin ötesinde ferdi süreçleri izlemesine müsaade vermeyeceği konusunda ısrar etti.

Griffith, İngiltere Merkez Bankası tarafından çıkarılacak olan CBDC’nin birinci kullanım durumunun, büyük olasılıkla toptan ödemelerde olacağını fakat özel olarak çıkarılan fiat dayanaklı bir stablecoin’in ‘’muhtemelen oraya birinci ulaşacağını’’ kabul etti.

İngiliz Parlamentosunda şimdiki olarak tartışılmakta olan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Maddesine atıfta bulunan Bakan, ‘’Bir rejim kurduğumuzu görmek istiyorum ve bu, sabit paraların ödeme maksatlı toptan kullanımı için FSMB içindedir.’’ dedi.

İngiltere’den, Avrupa Birliği’nden daha geniş çapta kripto düzenlemesi gelebilir

İngiltere’de hükümetin, genel olarak kripto varlıklara yönelik yasal düzenleyici yaklaşımı hakkında öteki bir istişarenin başlatılacağı açıklandı. Avrupa Birliği, 2024’te yürürlüğe girmesi beklenilen piyasa için bir dizi kapsamlı kural üzerinde mutabakata vardığını açıkladı. Fakat Bakan, İngiltere’deki düzenlemelerin daha da kapsamlı olabileceğini ve merkezi olmayan finansı içerebileceğini işaret ederek dikkat cazip bir ayrıntıyı belirtti.

Tartışmaların bir modülü olarak sanayi iştirakçileri ile birden fazla yuvarlak masa toplantısı düzenleme kelamı verirken komite üyelerine ‘’Doğru halde işleyen, gerçek istikrarlara sahip yanlışsız rejimi istiyoruz.’’ dedi.

Bu makale birinci olarak Paranfil üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu