İran’ın Altın Destekli Kripto Parası Yakında Piyasaya Sürülüyor

İran’ın yere haber organlarından Mehr Haber Ajansı’nın haberine nazaran, İran Ticaret Odası’ndan bir yetkili ülkenin altın dayanaklı kripto parasının yakında piyasaya sürüleceğini söyledi.

Bilişim şirketin FANAP’ın CEO’su olan Shahab Javanmardi, kripto paranın İran Merkez Bankası ile ülkedeki özel birilişim şirketleri konsorsiyumu ortasında yapılan bir mutabakatla çıkarılacağını belirtiyor. Javanmardi, “İran’ın kripto parası, altın ile desteklenecek ve fonksiyonu yabancı rakiplerine benzeri olacak ve tıpkı vakitte İranlı bankaların dondurulmuş kaynaklarının kullanımını kolaylaştıracak.” değerlendirmesinde bulundu.

Yetkili, hükümeti ülkenin kripto para madencilik dalını de düzenlemeye çağırdı. İran son birkaç haftadır kripto para madenciliğine dönük sıkı tedbirler getirmekle meşgul.

İran ve ABD ortasındaki artan tansiyon, ülkenin ekonomik sıkıntılarını derinleştiriyor. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında İran Merkez Bankası Lideri, İran Riyali’nin ABD Doları’na karşı zayıflaması nedeniyle ikincil para piyasası oluşturmayı planladıklarını açıklamıştı. Başkan’ın bu açıklama ile İran’a ilişkin bir kripto parayı işaret ettiği düşünülüyor.

Haber İçeriği: İran’ın Altın Dayanaklı Kripto Parası Yakında Piyasaya Sürülüyor

Başa dön tuşu