İslam Memiş’den 2024 Altın Fiyatlarıyla İlgili Bomba Tahmin!

Ons altının 2018’deki dolar seviyesini aşmasıyla birlikte, gram altın 1870 TL seviyesini geçerek zirveye ulaştı. Bu durum, Kapalıçarşı’da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altınının en çok takip edilenler arasına girdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in çarpıcı altın yorumlarıyla ilgili detayları sizin için aktarıyoruz.

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Belli Oldu!

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Belli Oldu!

Ons altın rekor seviyede

Ons altının rekor seviyelere ulaşmasıyla birlikte, gram altın fiyatları da yükselişini sürdürdü. Gram altın, ons altının etkisiyle 1871 TL seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Fed’in faiz artırımıyla ilgili değerlendirmelerin altın fiyatlarını etkilediği belirtiliyor.

Analistlere göre, 2024 yılında ons altının 2000 dolar seviyesine yerleşmesi bekleniyor ve 2350 dolar seviyesine kadar yükselme potansiyeli taşıyor. Genel olarak, ons altın fiyatlarının orta ve uzun vadede yukarı yönlü hareket etmesi öngörülüyor. Gram altın fiyatları ise Aralık ayında 1900-2000 TL aralığını takip edebilecek.

Altın fiyatları yükselişe geçti

Altın piyasasındaki son gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş, altın fiyatlarının artık 1800’ü aştığını belirtti. Özellikle Aralık ayında altın almayı düşünen veya altın borcu olan vatandaşların, 1900’lü rakamlara alışması gerektiğini vurguladı. Memiş, önümüzdeki dönemde gram altın fiyatının yükseliş trendini sürdüreceğini öngördü.

24 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında, gram altının 2000 TL seviyesinin üzerine çıkacağını ifade eden Memiş, yılın ilk yarısında 2150-2250 TL, ikinci yarısında ise 2500 TL seviyelerini göreceğini belirtti. Bu öngörüler, altın piyasasındaki yatırımcılar için takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Memiş’in analizi, altın fiyatlarının yakın gelecekte daha da yükselebileceği ve yatırımcıların bu duruma hazırlıklı olmaları gerektiği yönünde önemli bir sinyal veriyor.

Başa dön tuşu