Japonya, SWIFT Sistemini Kripto İçin Kuracak

Kripto para kesimine tahminen de en dostça yaklaşan büyük ülke Japonya. Geçmiş periyot boyunca hükümet olarak bölümü şahsen destekleyen ve bu tarafta yaptığı ataklar ile dalda önemli takdir kazanan ülke, son olarak çok ancak çok değerli olabilecek bir atılımın altına imzasını atmaya hazırlanıyor.

Kripto para borslarını düzenleyen, bölümde yer ala şirketlerin kahırlarını dinleyen ve onlara tahlil olan Japon hükümeti, artık de kripto para odaklı bir SWIFT sistemine geçmeninin hazırlıklarını yapıyor. Mevzuyla ilgili olarak yakın kaynakların aktardığı bilgielre nazaran, kara para aklanması ise gayret edilmesi için Japonya önderliğinde SWIFT’e emsal bir sistem kullanılacak.

Bilindiği üzere bankacılık kesiminde ülkelerin yer aldığı bir sistem olan SWIFT, uluslar ortası net bir standart olması sebebiyle büyük bir tercih sebebi.

Japonya’nın bunun kripto para versiyonunu geliştirmeye karar vermesi, hakikaten de büyük bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Bu sayede tüm ülkeler ortasında bir defa değerli olarak regülasyon arbitrajı engellenecek. Birebir vakitte kripto para dalının kanayan yarası olan kara para aklama argümanlarının da bu sefer devletler ve hükümetler nezdinde önüne geçilecek. Bakalım bu mevzu ile ilgili önümüzdeki devirde neler yaşanack?

Japonya, SWIFT Sistemini Kripto İçin Kuracak yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu