Jeremy Allaire: Facebook’un Kripto Parası Regülasyonu Tetikler

Cirlce isimli kripto para şirketinde kurucu ve CEO olarak misyon yapan Jeremy Allaire, yaptığı açıklama ile FAcebook’un kripto para projesi Libra hakkında konuştu. Son devirde kripto para kesiminin çok fazla konuştuğu husus ile ilgili yorumlar yapan Allaire, hususa regülasyon açısından bakarken, Facebook’un kripto parasının regülayonlar konusunda kıymetli bir eşik olduğunu söyledi.

Başarılı isim, yaptığı açıklamada ayrıyeten Facebook’un çıkaracağı kripto para ile regülasyon kurumların farkındalığının artacağını aktarırken, bunun da bölüme olumlu yansıyacağını söyledi.

Circle CEO’su, bilhassa stabil kripto paraların, dalın öteki paydaşlarına nazaran daha farklı regülasyon kurallarına olağan olabileceğini tabir ederken, şunları ekledi:

”Kripto paralar, 21. yüzyılın iktisadının temelini oluşturuyor. Birebir internet üzere düşünebiliriz. İnternet de 1990’lı yılların sonuna gerçek yavaş yavaş bir popülarite kazandı ve geldiğimiz noktada acayip bir düzeye ulaştı. Birebir şeyin kripto paralar için olmayacağını da kimse söyleyemez. Lakin elbette bunun için sağlam regülasyon kurallarına gereksinimimiz var. Şu ana dek bu alanda âlâ işler yapıldığını söylemek pek mümkün değil lakin Facebook’un kripto parası bu alanda önemli bir fakındalık yaratacak ve kripto para dalına olumlu düzenlemeleri getirecektir diye düşünüyorum.”

Bakalım hakikaten de Allaire’nin dediği üzere bu şekil bir düzenleme yaklaşımı, Facebook’un Libra projesi ile birlikte etkin hale gelecek mi?

Jeremy Allaire: Facebook’un Kripto Parası Regülasyonu Tetikler yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu