JP Morgan CEO’sundan Kripto Para Banka Açıklaması

Amerika’nın en önde gelen bankalarından birisi olan JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon, yaptığı açıklamada, kripto paraların bankacılık sistemine bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Kripto paraların bankalara ve onların izlediği para siyasetlerine reaksiyon olarak doğmasının ardındna genel manada kripto paraların bankalara karşı bir altenratif olarak konumlandığı tabir edilse de, Dimon bu tezlere ve görüşlere katılmadığını söyledi.

Başarılı yönetici, Yahoo’nun iktisat yayını yapan sitesine kapsamlı bir röportaj verdi. Daha evvel Bitcoin ile ilgili olarak çok sert sözler kullanan Dimon, sonrasında da kendi kripto parasını alma kararı almasının akabinde sert bir halde eleştrilmişti. Mevzuya yönelik açıklama yapan başarılı isim, bankaların kripto paraları bir tehdit olarak görmesinin pek de hakikat bir şey olmayacağını tabir ederken, şunları söyledi:

”Biz günde 6 trilyon dolarlık para transferi yapıyoruz. Başka bankaları da işin içine kattığınızda bu sayının katlandığını göreceksiniz. Bankacılık sistemi olarak hoş bir noktadayız. Bu süreçleri aslında ucuza ve süratli bir formda yapıyoruz. Daima olarak da bu işi nasıl daha da eksiksiz bir hale sokabiliriz, bu sorunun cevabını arıyor ve çalışmalar yapıyoruz. O sebeple mevcut durumda kripto paraların bize rakip olması ya da bizi tehdit etmesi mümkün değil.”

JP Morgan CEO’sundan Kripto Para Banka Açıklaması yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu