Kadir Has Üniversitesi ile Atina Üniversitesi’nden Kripto Paralar ve Blockchain İşbirliği

Yunanistan’ın Ar-Ge alanında önde gelen üniversitelerden Atina Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi son periyodun ehemmiyet arz eden teknolojilerden Blockchain ve kripto paralar üzerine işbirliği yaptı.

“Dijital Varlık Ekosistemi” ile Blockchain ve kripto para teknolojilerinde uzman mezunlar yetiştirmek için kolları sıvayan Kadir Has Üniversitesi, Atina Üniversitesi ile “Blockchain” ve “Kripto para” için işbirliği protokolü imzaladı.

İki üniversite ortasındaki işbirliği protokolü ile Blockchain ve kripto para hususlarında Ar-Ge çalışmaları, eğitim programları, proje işbirliği ve öğrenciği değişimi yapılacak.

Türkiye’de birinci kere denenen ve online canlı ilişki ile gerçekleştirilen imza merasiminde protokolü Kadir Has Üniversitesi ismine Ar-Ge Kaynakları Yöneticisi Prof. Dr. Hasan Dağ, Atina Üniversitesi ismine ise Geometri ve Cebir Algoritmaları Laboratuvarı Yöneticisi Prof. Dr. Ioannis Emiris imzaladı. Merasime Volentix Labs Müracaat Kurulu’na üye olan Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Kısmı Öğretim Vazifelisi İsmail Hakkı Polat da katıldı.

Törende konuşan Kadir Has Üniversitesi Ar-Ge Kaynakları Yöneticisi Prof. Dr. Hasan Dağ “Üniversite olarak uzun vakittir Blockchain’i ve kripto paraları akademik müfredatına dahil eden birinci üniversitelerden biriyiz. Atina Üniversitesi ile yapılan bu muahede, Blockchain ve kripto para alanındaki akademik birikim ve uzmanlıklarımızı somut proje ve işbirlikleriyle global arenaya taşıma yolunda birinci işbirliğimiz. Tıpkı vakitte üniversitemizin hem akademik bilgi birikimini memleketler arası işbirlikleriyle dünyaya taşıma, hem de dünyanın seçkin akademik kurumlarıyla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma vizyonunu ileriye taşıma yolunda kıymetli bir adım olacaktır.” dedi.

Atina Üniversitesi Geometri ve Cebir Algoritmaları Laboratuvarı Yöneticisi Prof. Dr. Ioannis Emiris ise “Kadir Has Üniversitesi ile yaptığımız bu mutabakat sayesinde, dijital varlıkların değerlendirmesinde yapay zeka ve makine öğrenmesi prosedürleri konusunda ve münasebetiyle Volentix Dijital Varlık Ekosistemi’nin birinci yazılım paketi, merkezsiz borsaların (DEX) programlanmış dayanağı için karşılıklı bilgi ve uzmanlık transferi sağlanacaktır. Bu işbirliğinden her iki ülkenin de faydasına çalışmalar doğacağını düşünüyoruz.” formunda konuştu.

Haber İçeriği: Kadir Has Üniversitesi ile Atina Üniversitesi’nden Kripto Paralar ve Blockchain İşbirliği

Başa dön tuşu