Kanada Kripto Borsaları İçin Denetim Şartı Koştu

Kanada’daki kripto para borsa kuruluşları önümüzdeki yıldan itibaren mali kontrol altına alınacak. Düzenlemenin duyurusu 10 Temmuz’da yayınlandı. Kripto para borsa kuruluşları 1 Haziran 2020’den itibaren Kanada Finansal Süreçler ve Raporlar Tahlil Merkezi’ne (FinTRAC) kaydolacak. Bu süreç borsalar için yasal bir gereklilik olacak.

Bu yasal gereklilik, Kanada’nın Yeni- Kara Para Aklamayı Tedbire (AML) yasalarında yapılacak öteki değişikliklerle birlikte gelecek yıl yürürlüğe girecek. Kripto borsalarının ayrıyeten Müşteri Tanıma siyasetlerini gözlemlemesi ve kuşkulu süreçleri Kanada güvenliğine bildirmesi gerektiği yasallaşacak. Bu ayrıyeten müşterilerinin kayıtlarının tutulmasını ve platformlar için bir ahenk vazifelisi çalıştırmayı da içerecek.

The Globe and Mail tarafından yayınlanan bir raporda, şu ana kadar bu siyasetlere ahengin istekli biçimde ilerlediğini, fakat yalnızca birtakım borsaların bunu yapmayı tercih ettiği belirtiliyor. Yeni siyasetleri uygulama motivasyonu ile Kanada bankalarını devreye sokma ve kripto para ünitesi borsaları ile işbirliğine girme gerekliliği bildiriliyor.

Kanada’nın finans kurumları olan Osler, Hoskin ve Harcourt ticaret hukuk ortağı Lori Stein’a nazaran, Kanada’nın finans kurumları tarihi olarak kripto borsaları aracılığıyla kara para aklama ve terör finansmanı riskinden telaş duyuyorlar. Stein açıklamasında şu kelamlara yer verdi:

Fakat Stein, birtakım milletlerarası borsaların yeni Kanada kurallarına uymaya istekli olamayacağına işaret ediyor. Birtakım öbür uzmanların mecburî düzenleme kurallarına sahip olmanın Kanada pazarından çıkmayı seçen kripto para ünitesi borsalarına yol açabileceğini söylediği bildiriliyor.

Düzenlemeye Gelen Yansılar Blockchain açılışı Bitaccess’in CEO’su Moe Adham, The Globe and Mail’e “Kanada dışında bulunan birtakım firmaların yanı sıra Kanadalılara erişimi sınırlayan memleketler arası firmaları da görmeyi bekliyorum.” dedi. Kimi yeni düzenleyici siyasetlerin kripto alışverişinde müşterileri uzaklaştırabileceği de belirtiliyor. Kanadalı Kripto Borsası Coinsquare’in yöneticisi Charlene Cieslik de şu kelamlara yer verdi:

Daha evvel haber kaynakları tarafından bildirildiği üzere, 2014 yılında birtakım yabancı kuruluşların Bitcoin (BTC) ödemeleri için FinTRAC’a kaydolmalarını gerektiren bir fatura imzalanmıştı.

The post Kanada Kripto Borsaları İçin Kontrol Kaidesi Koştu appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu