ABD’li Kongre Üyesi Gerçeğin Farkında: Bitcoin Yok Edilemez

Bir müddettir gözler Bitcoin ve Libra’nın üzerinde. Birçok ülkenin kıymetli isminin yaptığı Libra açıklaması yalnızca Libra’yı değil birebir vakitte Bitcoin’i de engelledi. 16 Temmuz ve 17 Temmuz tarihlerinde ABD Senatosu Libra için özel olarak toplandı. Bahis her ne kadar Libra olsa da kelam dönüp dolaşıp birinci kripto para ünitesi Bitcoin’e de sık sık geldi.

ABD Senatosu’nda Libra genel olarak sert tenkitlerin amacı oldu. Trump’tan gelen sert açıklamalar ve birçok değerli ismin Libra’ya dönük tehditleri kripto para yatırımcılarının endişelenmesine neden oldu. Bitcoin tekrar 4 rakamlı düzeylere geri dönerken, piyasanın geri kalanı büyün oranda bedel kaybetti.

Son 2 gündür devam eden ve dün sona eren Libra görüşmelerinin akabinde bir Kongre üyesi en azından gerçeğin farkında olduğunu açıkça ortaya koydu. ABD Kongre üyesi Patrick McHenry’nin “Bitcoin tabiatı gereği yok edilemez” açıklamasında bulundu.

Bitcoin ve kripto paralar hakkında gelen soruya direkt “Bitcoin yok edilemez” cümlesi ile karşılık vermeye başlayan McHenry, devamında merkeziyetsiz yapısının bu teknolojiyi engellemenin önüne geçtiğini belirtti.

CNBC sunucunun “Peki ya Coinbase’de ABD doları üzerinden Bitcoin alım satımı yasaklanırsa ne olur, bu durum Bitcoin’e ziyan vermez mi?” sorusuna McHenry şu cevabı verdi:

McHenry’ye nazaran Bitcoin’in dağıtık defter teknolojisi ve kurucusunun dahi ortada olmaması ile tepeye çıkan merkeziyetsiz yapısı farklı bir kulvarda ilerliyor. Buna rağmen altcoin’ler büsbütün diğer bir kulvarda yer alıyor. Ona nazaran Bitcoin, kurucusunun tasarladığı biçimde ilerlediği surece durdurulamaz, lakin başka kripto paralarda durum farklı. Zira altcoin’lerin birçok bağımsız değil ve sınırlamalara sahipler.

Haber İçeriği: ABD’li Kongre Üyesi Gerçeğin Farkında: Bitcoin Yok Edilemez

Başa dön tuşu