Kripto Para Birimlerinin Kullanılması Ulusal Güvenlik Meselesi

BTC MAGAZİN – Kripto para haberleri, Bitcoin haberleri, ethereum haberleri, Blockchain haberleri, kripto para tahlilleri ve uzmanlardan piyasa yorumları

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Sekreteri Steven Mnuchin, bir basın toplantısında yaptığı konuşmada, Lider Donald Trump’ın yasadışı faaliyetleri finanse etmek için kripto para ünitesinin kullanılması konusundaki kaygılarını ve kripto süreç yapan örgütlerle ilgili olarak FinCEN düzenlemelerinin uygulanmasının rolünü paylaştı.

Mnuchin, yasadışı faaliyete fon sağlamak için kripto para ünitelerinin kullanılmasını ulusal güvenlik sıkıntısı olarak isimlendirdi ve bu hedefle milyarlarca dolar kullanıldığını söyledi:

Basından gelen bir soruya karşılık olarak Mnuchin, kriptonun cürmü finanse etmek için görünür bir rol oynadığını belirterek şunları söyledi:

Sekreter Mnuchin, Trump’ın kripto para üniteleri konusundaki en son Twitter gönderilerini de şöyle yineledi: “Başkanın dediği üzere: ‘Bitcoin çok değişken ve zayıf havaya dayanıyor’ ‘ve“ Hazine, ABD dolarının dünya rezervi rolünü çok ciddiye alıyor.”

Başkan Trump, muhafazakar kişilikler için “Sosyal Medya Zirvesi” ni takiben 12 Temmuz’da bir dizi kripto ve anti-Bitcoin kelamını tweetledi. Trump, kripto kıymetinin “son derece değişken ve ince havaya dayalı” olduğunu ve “yasa dışı davranışları kolaylaştırabileceğini” belirtti.

Ek olarak Mnuchin, rastgele bir kripto sağlayıcısının Banka Kapalılık Maddesine (BSA) uyması ve Hazine’nin bir ofisi olan Mali Kabahatleri Uygulama Ağı’na (FinCEN) kaydolması gerektiğini söyledi. FinCEN, BSA’yı pratikte uygulayan ve tüm para hizmeti vericileri üzerinde – Libra üzere kripto-para ünitesi projeleri de dahil olmak üzere – yetkili makamdır.

Mnuchin ayrıyeten, Finansal İstikrar Denetleme Konseyi’nin FinCEN’in yanı sıra SEC, CFTC ve Fed üzere kilit düzenleyici aktörleri içeren Dijital Varlıklar Üzerine Çalışma Kümesini kurdu. Bu kümenin kanısı, kripto para üniteleriyle bağlantılı olarak argüman edilen yasal riskleri azaltmaktır.

The post Kripto Para Ünitelerinin Kullanılması Ulusal Güvenlik Problemi appeared first on BTC MAGAZİN.

Continue reading on BTCMagazin

Başa dön tuşu