Kripto Para Piyasası Aşağı Yönlü Hareket Ediyor, Altcoinler Ciddi Düşüşte!

Bitcoin fiyatı gün içerisinde tekrar 13.000 dolar düzeyinin üzerine çıkmış ve yatırımcılar tarafından yeni bir ralli beklentisi oluşmuştu. An prestiji ile 800 dolar bir kayıp ile 12.200 dolar düzeylerinde süreç gören BTC, üst taraflı hareketini sürdüremedi.

Düşüşün Sebebi Ne? Gün içerisinde FED Lideri Jerome Powell kripto paralar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bilhassa Facebook’un Coin’i olan Libra hakkında konuşan Powell, Libra’nın kara para aklama ve kapalılık üzere bahislerde önemli meselelere yol açabileceğine değindi.

Facebook (NASDAQ:FB) ağının çok fazla kullanıcıya hitap etmesi sebebiyle Libra’da yaşanacak rastgele bir güvenlik açığının ve kara para aklama üzere sıkıntıların tüm dünyadaki sistemi bozabileceğine değinen FED Lideri Jerome Powell, bu türlü projelerin ekonomik sisteme yarar sağlayabileceğini ancak çok dikkatli ve emin adımlar atılması gerektiğini söz etti.

Kripto para denilince akla gelen birinci isim elbet Bitcoin olduğu için piyasa ile olumsuz olarak yapılan bu üzere açıklamalar BTC fiyatı üzerinde direkt tesirli oluyor.

An prestiji ile 12.200 dolar düzeylerinde süreç gören BTC’de günlük bazda yüzde 2.2’lik bir düşüş var.

Öte yandan zati BTC’in yüzde 65 oranında piyasa hakimiyetine ulaşmasından sonra önemli düşünceler yaşayan ve yatırımcıların bu periyotta yatırım yapmaktan kaçındığı altcoinler önemli düşüşler yaşıyor. Esas altcoinlere bakıldığı vakit:

Ethereum yüzde 7.36 düşüşle 287 dolar,

XRP yüzde 8.46 düşüşle 0,36 dolar,

Bitcoin Cash yüzde 7.10 düşüşle 386 dolar

Litedoin ise yüzde 9.58’lik düşüşle 107 dolar düzeylerinde süreç görüyor.

Tüm kripto para piyasa datalarını anlık olarak sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. Kripto Para Piyasası Haberin devamı: Kripto Para Piyasası Aşağı Taraflı Hareket Ediyor, Altcoinler Önemli Düşüşte! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu