Kripto para sektöründe günün 5 önemli gelişmesi

Investing.com – Kripto para gündemine giren 5 yeni gelişmeyi haberimizin devamında özetledik.

Ark Invest, Coinbase yatırımına devam ediyor

Cathie Wood’un Ark Invest şirketi, dün Coinbase payı alımını artırarak devam ettirdi.

Ark Invest, Ark Innovation ETF’sine tahsis etmek üzere 52.813 Coinbase payı daha aldığını duyurdu. COIN payı ise dünkü süreçlerde %8,6 artışla 47,44 dolara yükseldi. Son fiyata nazaran, Ark Invest’in en son satın alımı yaklaşık 2,5 milyon dolar olarak hesaplandı. Böylelikle şirket, bu hafta 7 milyon doların üzerinde COIN payı alımı gerçekleştirdi. Ark Invest’in portföyünde son alımlarla birlikte yaklaşık 246 milyon dolar kıymetinde Coinbase payı bulunuyor.

Solana ağında geliştirilen ve DOGE rakibi olarak görülen BONK, düşüşe devam ediyor

Ocak ayının birinci haftasında piyasaya sürülen son latife temalı kripto varlık kategorisindeki altcoin BONK, haftaya muazzam yükselişiyle damga vurdu ve Solana fiyatının toparlanmasına da katkıda bulundu. 

Bu hafta ise DOGE ve SHIB rakibi olarak görülen varlığın düzeltme trendine devam ettiği görülüyor. BONK, geçen hafta merkezi borsalarda süreç görmeye başladıktan sonra 0,000002 dolar düzeyinde istikrar bulduktan sonra satışlar başladı. Son duruma nazaran BONK, geçen haftadan bu yana %70’ye yakın kıymet kaybı gördü. 

Ukrayna Bankası, Stellar ile pilot çalışmasını tamamladı

Ukrayna bankası Tascombank, yaklaşık 2 yıldır Stellar Blockchain ağında sürdürdüğü dijital varlık projesi çalışmasını tamamladı. Bu çalışmanın Ukrayna’da gelişen kripto iktisadına kıymetli bir katkı sağlaması bekleniyor. 

Rusya ile savaşta olan Ukrayna’nın en büyük bankası, bu süreçte fon transferini problemsiz biçimde gerçekleştirmek için Stellar ekosistemini nasıl kullanabilceği istikametinde yürüttü. Bu çalışmanın sonuçlarında Stellar’ın müşteri bilgilerinin güvenliğini ve kapalılığını güzelleştirdiğini, yüksek randıman ile çok daha süratli ve çok daha ucuz süreçlere imkan tanıdığı raporlandı.

Binance, Terra Classic’in güncellemesini destekleyeceğini duyurdu

Binance, bugün yapılan duyuruda Terra Classic’in ağ yükseltmesini destekleyeceğini duyurdu. Terra Classic (LUNC) ağının Epoch 15.029’da gerçekleşecek olan yükseltmesi, LUNC topluluğunun yakılan tokenlerinin bir kısmının yine basılmasını engelleyen bir güncelleme olacak.

Yaklaşık 3 saat sürmesi beklenen güncelleme boyunca  Binance’te fon yatırma ve çekme süreçleri devre dışı bırakılacak. Ağ güncellemesi boyunca Terra Classic ekosisteminin varlıkları USTC, LUNC ve ANC yatırma ve çekme süreçleri askıya alınacak. Lakin platform dahilinde alım satım süreçleri, bu durumdan etkilenmeyecek.

Polygon ağı hard forka hazırlanıyor

Polygon Yönetişim Takımı, ağın hard fork’unun önümüzdeki haftaya kadar başlatmayı planladığını duyurdu.

Planlamaya nazaran reorgs olarak isimlendirilen adres zincirinin tekrar düzenlenmesi ile birlikte artan gas fiyatını sınırlanacak. Hard fork’un 17 Ocak tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Ethereum ağı için katman-2 tahlili olarak çalışan Polygon, Ethereum’dan nispeten daha düşük gas fiyatına sahip olsa da ağ üzerindeki aktiflik arttığında, Polygon ağ suratında bir düşüklük yaşar. Geliştiriciler, gündemdeki hard fork ile ağda aktivite artışı görüldüğünde ortaya çıkan gas fiyatı dalgalanmalarını azaltmayı amaçlıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu