Kripto Paralar Yükselişe Başladı

Kripto para ünitelerinin son günlerde daima düşüşler ve yükselişler ortasında git gel yapan aksiyonu nedeniyle piyasa biraz gergin. Kripto para piyasasının gergin olmasınına ardında birçok farklı sorun var ve bu problemlerin ortasında en büyük sorun aslında kripto para ünitelerinin pahası ile ilgili. Kripto para ünitelerinin giderek düşüş göstermesinden ötürü kaygılı bir hal yaşayan kripto para yatırımcıları düşüşlerin kendilerine büyük oranda kayıp yaşatması telaşı yaşıyorlar.

Kripto para pazarının giderek fiyat değişimleri konusunda daha agresif değişiklikleri sergiliyor olmasına bağlı olarak kripto para yatırımcıları bu mevzuda önemli meseleler ile karşı karşıya kalabiliyor. Piyasa hacminin düşüşü, fiyatların düşüşü ve yatırımcıların kripto para ünitelerine olan beklentileri ortasında geçen üçgen içerisinde yatırımcılar birinci sıradan sonra yani fiyatlardan sonra geliyorlar. Bunun sebebi ise yatırımcıların piyasada değerli kripto para balinalarından sonra geliyor. 1. sırada kıymet verilen isimler milyarder olan isimler oluyor. Milyoner ve milyarder kimseler kripto para pazarını yönetiyor ve kripto para pazarının bugün ne kadar yükseleceğini denetim edebiliyor.

Bu inkar ediliyor olsa da gerçek. Kripto para ünitesi pazarında denetim sizin yahut bir oburunun elinde değil. Bugün kripto para pazarının denetimi birden fazla ABD’li olan milyoner ve milyarder olan isimlerin elinde. Şayet kripto para pazarı yatırımcıların elinde olsaydı bugün değişimleri daha sıkıntı yahut daha makûs düzeylerde görüyor olabilirdik.

Piyasada son periyottaki fiyat değişikliklerinin yeniden arkasında yatan en büyük sebep piyasa hacmine direkt müdahale eden yatırımcıların aldığı kararlar sonucu değişen fiyatların büyük oranda değişmesinden kaynaklanıyor. Bitcoin fiyatının 11.744 dolar düzeyinde olması bugün piyasanın en az 500 dolar paha kazanmasına sebep olurken, bu 1 milyar doların üzerinde bir sayıya eşit artış demek. Şayet kripto para pazarında bu değişim bugün -500 dolar olarak olmuş olsaydı tahminen 1 milyar dolardan daha büyük oranda piyasa hacmi kaybı gündeme gelebilirdi.

Bu yaşananlar tıpkı vakitte kripto para pazarının yaşadığı değişimlerin ne kadar fazla gündemde olduğunu gösteren delillerden yalnızca bir tanesi. Piyasa hacmi ve fiyatının bir mühlet içerisinde bu kadar değişmesi yatırımcılara kazandırma konusunda tesirli bir neden.

Haberin devamı: Kripto Paralar Yükselişe Başladı birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu