Kripto piyasalarında son durum: Bugün hangi kripto paralar öne çıktı?

Investing.com – Kripto para piyasalarında bugün olumlu bir seyir gözlemleniyor. Toplam piyasa bedeli, günlük %1,5’in üzerinde yükseliş kaydederek 820 milyar dolar hududuna yükseldi. 

Bu ivme, 20 Aralık’tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük artış oldu ve toplam bedel yeninden 800 milyar doların üzerine çıktı. Bununla birlikte alıcılı hareket eden piyasada süreç hacimleri de günlük ortalama 32 milyar dolara yükseldi. 

Akşam saatlerine yanlışsız birinci 100 kripto paranın 80’i müspet hareket ediyor. Bitcoin, gün içi süreçlerde %1’e yakın bedel artışı görerek 16.900 doları test ettikten sonra 16.800 dolar bandında takviye bulmaya çalışıyor. 

Altcoin piyasasında ise alımların daha süratli olduğu görülüyor. Buna nazaran Ethereum, %3 oranında günlük yükselişle 1.250 dolara kadar yükseldi ve haftalık kazanımını %5’e yükseltti. 

Bugün birinci 10’da dikkat çeken öteki altcoin’ler ise BNB ve Cardano oldu. BNB, %4 bedel artışıyla 255 dolardan süreç görürken ADA, %4’ün üzerinde paha artışıyla 0,26 dolar bandına adım attı. DOGE ve XRP %1, Polygon ise %3’e yakın bedel artışlarına sahip.

İlk 100’de en çok kazandıran ve kaybettiren kripto paralar

Piyasa kıymetine sıralanmış birinci 100 kripto para ortasında bugün çift haneli oranda kıymet artışı gören 4 altcoin var. Bunlar; Near Protocol (%16,8), Solana (%13,9), Ethereum Classic (%13,6) ve Lido DAO (%11) olarak sıralandı. Bilhassa LDO ve SOL, haftalık bazda sırasıyla %46 ve %35 bedel artışıyla istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Bu altcoinler ortasında bugün %6 yükselen BITDAO, haftalık %42 paha artışıyla en çok yükselen kripto varlıklar ortasında yerini aldı. 

Bugün piyasanın bilakis hareket eden altcoin’lerin başında haftalık bazda kıymet artışını koruyan OKB, %7 bedel kaybıyla bulunuyor. Akabinde bugün oltalama taarruzuyla bir hack olayıyla gündeme gelen GMX, %3 kıymet kaybıyla geliyor. GateToken ve XDC Network de %2 bandında kısmi düşüşe sahip. 

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu