Kripto piyasasında bugün neler yaşandı?

Investing.com – Kripto para piyasaları, haftanın son iş gününe kimi olumsuz haberlerle başladı. Birinci olarak bir müddettir mali kriz içinde bulunan Genesis’in dün geç saatlerdeki iflas başvurusu, gün uzunluğu kripto gündeminde kaldı. Bununla birlikte Nexo, ABD’de kayıtsız menkul değer satma gerekçesiyle 46,5 milyon dolar para cezası çarptırıldı. 

Nexo yetkilileri ise para cezası ile muahedeye vardıkları için mutlu olduklarını söyledi. O denli ki kripto kredi şirketinin lokal varlığı NEXO, bu gelişmenin akabinde kıymetli bir bedel kazanımı elde etti. NEXO, dünden bu yana %20’ye yakın paha artışıyla şu an birinci 100’de en çok kazandıran kripto para pozisyonunda.

Kripto para piyasalarında genel durum ise dünkü kazanımlarının korunmaya devam ettiğini gösteriyor. Toplam piyasa bedeli 980 milyar dolar düzeyinde bulunurken ortalama süreç hacminin 40 milyar doların altına çekildiği görülüyor. 

Bitcoin, şu an günlük %1,3 bedel artışıyla 21.000 dolar hududunda. Ethereum ise %2’ye yakın kıymet artışıyla 1.550 dolardan el değiştiriyor. Piyasanın yaklaşık %60’ına hakim olan en büyük iki kripto para, bu hafta %10’un üzerinde bedel artışıyla devam ediyor. 

İlk 100 kripto paranın son durumuna bakıldığında akşam saatlerine yanlışsız 87 kripto para düne nazaran olumlu hareket ederken yalnızca 13 kripto para ünitesinin ekside olduğu görülüyor. 

Günün öne çıkan haberlerinin gölgesinde kalan kimi gelişmelere ise haberimizin devamında yer verdik. 

Shiba Inu (SHIB) geliştiricisi, Shibarium’un açılış tarihi ile ilgili ipucu verdi 

Shiba Inu’nun en kıymetli geliştiricileri ortasındaki Shytoshi Kusama’nın Twitter durumunu güncellemesiyle Shiba topluluğu tarafından Shibarium’un lansman tarihini ima ettiğini düşündü. 

Shiba Inu baş geliştiricisi Shytoshi Kusama, Twitter biyografisini güncelledi ve buraya Shibarium ile bir cümle yazdı.

Topluluk ise bu cümleyi Shibarium’un beta versiyonunun 14 Şubat’ta piyasaya sürüleceği halinde yorumladı. Ocak ayı Shiba topluluğu için epey hareketli geçerken Shibarium ile ilgili bir çok ayrıntı verilerek lansmanın çok yakında olduğu vurgulandı. 

Cardano, Şubat ayında kıymetli bir kriptografik güncelleme görecek

IOHK’dan Cardano geliştiricisi Tim Harrison, ağın birlikte çalışabilirliğini uygunlaştırmak ve merkezsiz Blockchain’ler ortası uygulamaların geliştirilmesini sağlamak için tasarlanan bir blockchain güncellemesinin detaylarını paylaştı. 

Şubat ayındaki güncellemeyle Cardano’da kullanılan kriptografik yapının direkt etkilenlenmesi ve Plutus akıllı mukavele platformuna ortak dijital imza standartları için takviye sunarak zincirler ortası projelerin oluşturulmasının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

BTC madencileri bu hafta Binance’e önemli ölçüde Bitcoin aktardı

Blockhain bilgilerine nazaran madenciler, hafta ortasından bu yana Binance’e 5.592 BTC aktardı.

Bu madenciler, 17 Ocak’tan bu yana Binance’e 5.592 BTC’ye kadar gönderdi. CryptoQuant Muharriri Julio Moreno, 1THash isimli madencilik şirketinin üç gün içinde rezervlerinden yüksek ölçüde BTC’nin çıktığına ve şu anda 120,1 milyon dolar pahasında olan 5.732 BTC madencilik havuzunun rezervlerinin boşaltıldığına dikkat çekti.

CryptoQuant CEO Ki Young Ju, bahisle ilgili yorum yaparken borsaya aktarılan BTC’lerin satışı konusundaki spekülasyonlardan bahsetti. Ki Young Ju, geçtiğimiz Eylül ayında da madencilerin Bitcoin, 20.000 dolar düzeyindeyken 3 gün içinde 4.500 BTC’nin üzerinde varlığı sattığına dikkat çekti. 

OKX, rezerv delili raporunu yayımladı

İşlem hacmi açısından piyasanın en büyük ikinci borsası pozisyonuna yükselen OKX, rezervleriyle ilgili raporları yayımlamaya devam ediyor. 

OKX, bugün yayımladığı 3 aylık raporuda 7,5 milyar dolarlık likit varlığı olduğunu gösterdi. Bu varlıklar, Bitcoin, Ethereum ve USDT üzere likit varlıklardan oluşurken borsa, lokal varlığı OKB’yi rezerv olarak gösterdiği varlıklardan farklı tuttu.

Cardano CEO’su Charles Hoskinson, CoinDesk’i satın almayı düşünüyor

Cardano CEO’su Charles Hoskinson, Digital Currency Group’a Coindesk için teklif verebileceğini açıkladı.

Son çıkan haberlere nazaran DCG, likidite sıkışıklığından ötürü bünyesindeki birtakım şirketleri satmayı düşünüyor. Bunlardan biri de kripto medya şirketi Coindesk. 

CoinDesk, 2016 yılında DCG tarafından 500.000 dolara yakın bir fiyatla satın alındı. karşılığında satın alındı. Kimi söylentilere nazaran birkaç yatırımcı CoinDesk’i satın almak için 200 ila 300 milyon dolar ortasında teklifler sundu. 

Hoskinson, son açıklamasında Coindesk’i almak için 200 milyon doların çok yüksek bir sayı olduğunu, fakat Coindesk’in finansal durumunu inceledikten sonra daha sağlıklı bir kıymetlendirme yapılabileceğini söyledi.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu