Euro/dolar ABD istihdam raporu sonrası rallisine devam ediyor

Investing.com – Euro/dolar paritesi, ABD’de Aralık ayındaki istihdam artışına ait tarım dışı istihdam (NFP) raporu karşısında Cuma günü yaşanan güçlü rallinin akabinde bu Pazartesi sabahı güçlülüğünü koruyor.

ABD istihdam sayılarının doları baskılamasıyla birlikte euro/dolar Cuma günü 150 pipten fazla bir yükseliş kaydetmişti. İstihdam artışı beklentilerin üzerinde gelse de, fiyat artışları beklenenden daha düşüktü.

Ücretlerdeki ölçülü artış enflasyonla gayrette Fed’in işini kolaylaştıracağından Cuma günü açıklanan bilgiler yatırımcıların faiz artırım beklentilerini azalttı.

Geçtiğimiz Cuma günkü olumlu trend de Pazartesi günü devam etti ve kur Cuma günkü 1,0640 düzeyindeki kapanışa kıyasla Pazartesi sabahı 1,0680 düzeyine ulaştı.

Bu hafta EUR/USD’yi etkileyebilecek en kıymetli gelişmeler Fed Lideri Jerome Powell’ın yarın (Salı) yapacağı konuşma ve akabinde Perşembe günü yayımlanacak ABD enflasyon sayıları olacak.

>> EUR/USD için tüm kıymetli istatistikleri ve sonuçları gerçek vakitli olarak ekonomik takvimimizde bulabilirsiniz

EUR/USD Teknik Görünüm

Grafik perspektifinden bakıldığında, 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkmasıyla euro/doların 30 Aralık’ta günlük grafikte kıymetli bir boğa sinyali verdiğini hatırlıyoruz.

Ancak, euro/dolar yeni doruklar yapmadığı için bu sinyal şu ana kadar meyve vermedi.

EUR/USD’nin 1,07’lik ruhsal eşik, 1,0714’lik 30 Aralık tepesi ve 1,0737’lik 15 Aralık doruğu tarafından oluşturulan alanın üzerine bir kırılma yapması bir teyit sağlar ve birinci adım olarak 1,08 alanını hedeflememize müsaade verir.

Aşağı tarafta ise, bir düzeltme durumunda 1,06 ve 1,05 ruhsal eşikleri dikkate alınması gereken birinci potansiyel dayanaklar.

Başa dön tuşu