Ethereum, önemli güncellemesine bir adım daha yaklaştı

Investing.com – Ethereum ağında Mart ayında gerçekleşmesi planlanan Shanghai güncellemesi öncesi geliştiriciler ana fonksiyonun test sürümü olan “Shadow Fork”u muvaffakiyetle yayına ladı.

Shadow Fork ile mümkün yanılgılar ayıklanacak

Ethereum geliştiricileri, shadow fork fonksiyonuyla çok beklenen güncelleme evvel kodları, Blockchain ağında test edecekler. Buna nazaran Shanghai güncellemesinde bir sorun olup olmayacağı evvelce tespit edilmiş olacak. 

Test çalışmasının başlamasının akabinde birtakım küçük teknik aksaklıklarla karşılaşıldı. Bu aksaklıkların düzeltilmesinin akabinde ağdaki doğrulayıcıların ahenk içinde çalıştığı görüldü. Lakin geliştiriciler, sistemin problemsiz çalışmaya devam ettiğini görmek için daha fazla test çalışması yapmayı planlıyor.

Shanghai güncellemesi ile ağda kilitli ETH’lerin çekilebilmesi sağlanacak

Mart ayında gerçekleşmesi beklenen yükseltmeyle Ethereum ağında stake edilen ETH’lerin kilidi açılmış olacak. ETH çekimine odaklanan yükseltme ile ayrıyeten Ethereum ağındaki kurul fiyatlarını daha kararlı hale getirmek için birtakım güncellemelerde gerçekleşecek. Shadow Fork süreçlerinin akabinde önümüzdeki ay genel test ağı başlatılacak ve bu aşamaya ETH stake faaliyetinde bulunan kripto platformları dahil edilecek.

Ethereum yatırımcıları, Aralık 2020 devrinden bu yana ağda Ethereum staking hizmetini kullanabiliyordu. O devirden bu yana ağda 26,5 milyar dolarlık ETH kilitlendi. Mart ayında gerçekleşecek güncellemeyle bu ölçünün ve kazanılan mükafatların çekilebilmesi sağlanacak. 

Bazı yorumcular, Ethereum üzere büyük bir ağda stake faaliyetlerinin elverişli hale gelmesiyle yeni bir dönemim başlayacağına inanıyor. Kimiler ise Ethereum staking hizmetinin iki istikametli olarak devreye alınmasının kripto sanayisini kıymetli biçimde etkileyeceğini sav ediyor. 

Ethereum fiyatında son durum

Ethereum, hafta sonu süreçlerinde 1.680 dolara kadar yükseldikten sonra bu hafta düşük hacimli süreçlerde 1.625 dolar bandında istikrar buldu. Son 24 saatte hafif satıcılı bir görünüme sahip olan Ethereum, ay başından bu yana %35 paha artışına sahip.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu