Kripto varlıklara dayalı fonlar geçen hafta nasıl hareket etti?

Investing.com – Kripto varlıklara dayalı yatırım fonları, geçen hafta prestijiyle 9,2 milyon dolarlık düşük ölçüde girişler kaydetti.

CoinShares datalarına nazaran düşük ölçülü girişleri haftalık ortalama 866 milyon dolarlık düşük süreç hacimleri takip etti. Bu rapordan da anlaşılacağı üzere geçen haftaki dik ivmeli yükseliş, kurumsal yatırımcılarının tesiriyle gerçekleşmedi. Bunun yanında son fiyat yükselişinin tesiriyle yatırım şirketlerinin idaresi altında varlıklar, Ekim 2021 yılından bu yana %13 ile birinci kere en büyük haftalık yükseliş kaydetti.

Bitcoin, düşük ölçülü girişlerde 10 milyon dolar ile en çok talep edilen varlık olurken Bitcoin’in düşüşüne endeksli Bitcoin Short fonundan 1,5 milyon dolarlık çıkış görüldü. 

Ethereum fonları, 8 haftadır çıkış görürken geçen hafta prestijiyle 5,6 milyon dolarlık giriş görülmesi, bu serinin bozulmasını sağladı. Bunun yanında çoklu kripto para yatırım fonları, 7. haftasında da fon çıkışı gördü. Bu hafta 3,2 milyon dolar çıkış kaydedilen çoklu kripto para fonları, son 7 haftada toplamda 16 milyon dolarlık geriledi. Bu hareket, kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum üzere piyasa hakimi kripto paralara yönelim eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Kripto para fonlarıyla ilgili öbür olumlu bir ayrıntı ise geçen hafta Blockchain takviyeli pay senetlerine 3,8 milyon dolarlık fon girişi olmasıydı.

Ülke bazında bakıldığında geçen haftaki 9,2 milyon dolarlık net fon girişine Kanada yatırımcıları 10,3 milyon dolarla kıymetli bir katkı sağladı. İsviçre ve Brezilya’da sırasıyla 3,8 ve 2,8 milyon dolar çıkışlar görülürken Alman yatırımcılar, 3,1 milyon dolarlık girişe sahipti. ABD piyasasında ise 1,9 milyon dolarlık düşük ölçüde bir fon girişi kelam konusuydu. 

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu