Dolar/TL bugün 5,68 – 5,70 aralığında hafif alıcılı işlem görüyor

Investing.com – Doların global piyasalarda haftaya yükselişle başlaması ile gelişmiş ve gelişen ülke paralarında gerileme yaşanıyor. Gelecek hafta yapılacak FOMC toplantısında komitenin 0,50 bp yerine 0,25 bp faiz indirimi yapacağı beklentisinin güçlenmesi ABD Dolar Endeksinin yükselmesini sağladı ve endeks bugün 97,60 düzeyine çıkarak 9 Temmuz sonrası en yükseği gördü.

Bu Perşembe günü yapılacak ECB toplantısında şuranın genişlemeci politikayı güçlendiren açıklamalara devam etmesi bekleniyor. Gerekirse faiz aracını da kullanabileceklerini belirten ECB’nin bu toplantıda faiz indirimine gitmesi beklenmezken güvercin açıklamalarını sürdürmesi bekleniyor.

Fed ve ECB’nin genişlemeci siyasete yönelmeleri global risk iştahını artırdı ve GOP’lar Haziran – Temmuz devrini yükselişle geçirdi. Paylardaki pahalanma devam ederken para üniteleri ise bu hafta dolar baskısı ile gerileme yaşıyor.

Yurt içinde ise gözler Perşembe günü yapılacak PPK toplantısında. TCMB liderinin değişmesi ile daha yüksek oranda faiz indirimine gidileceği beklentisi kuvvetlendi ve doların da global piyasalarda kıymet kazanması ile USD/TRY kuru bugün 5,70’in üstünü test etti.

PPK toplantısında şuranın 300 bp düzeyine kadar faiz indirimi yapması bekleniyor, fakat 400 bp ve üzerindeki adımın sert olacağı ve bu muhtemellikte lira tarafında gerileme yaşanacağı ön görüsü var.

PPK öncesinde lirada hafifi düşüş yaşanırken kurdaki yükseliş volatilitesi de kuvvetli değil. PPK öncesinde 5,75-5,78 aralığı direnç bölgesi olarak izleniyor.

Başa dön tuşu