Kurumsal yatırımcıların kripto varlık taleplerinde son durum

Investing.com – Kripto para piyasaları Ocak ayı prestijiyle üst taraflı hareketini korurken kurumsal yatırımcıların hareketleri dikkatle takip ediliyor. Bu bağlamda kripto paralara dayalı fon hareketleri, kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına yönelik yaklaşımı konusunda birtakım ipuçları veriyor.

CoinShares tarafından paylaşılan bilgiler, mevcut yükselişte kurumsal yatırımcı bazında bir ayrışma olduğunu ortaya koydu. Dikkat çeken geçen haftaki durumlarda ABD yatırımcıları düşüş taraflı hareket ederken Avrupa yatırımcılarının fon talebini artırdığı görüldü.

Son duruma nazaran kripto varlık yatırım eserleri, geçen hafta prestijiyle 37 milyon dolarlık net giriş gördü. Lakin buradaki değerli ayrıntı, fon talebinin %68’inin Bitcoin’in düşüşüne endeksli olan Short Bitcoin eserine olmasıydı. 

Bölgesel kutuplaşmanın görüldüğü geçen haftaki süreçlerde fon girişlerinde öne çıkan ülkeler Almanya ve İsviçre olarak kaydedildi. Bu ülkelerdeki kurumsal yatırımcılar sırasıyla 14 milyon dolar ve 10 milyon dolarlık fon girişleri gerçekleştirdi. 

Asya bölgesinin de dahil olduğu fon dağılımında Hong Kong’da fon çıkışları görüldü. ABD’de 26,7 milyon dolarlık giriş görülmesine rağmen bu fiyatın 25,5 milyon doları short Bitcoin eseri talebi oldu.

Short Bitcoin eserine talep dikkat çekti

Sonuç olarak haftalık ticaret son 3 aylık ortalamanın üzerinde gerçekleşti. Son fiyat artışının tesiriyle yönetilen toplam varlıkların dolar cinsinden bedeli artmaya devam ederken toplam varlıklar, Eylül 2022’den bu yana en yüksek düzey olarak kaydedilen 29 milyar dolara ulaştı.

Kripto varlık bazında bakıldığında Bitcoin’e dayalı yatırım eserlerine 5,7 milyon dolarlık girişler görüldü. Fakat Bitcoin düşüşünü temel alan short Bitcoin eserine 25,5 milyon dolarlık bir giriş olması dikkat çeken bir hareketti ve bu sayı, Temmuz 2022 devrindeki 51 milyon dolarlık girişin akabinde en büyük haftalık giriş oldu. 

Çoklu kripto varlıklardan oluşan fonlardan çıkışlar devam ederken Ethereum’a dayalı fonlar 4,2 milyon dolarlık girişe sahip. Bunun yanında Polkadot, Cardano, XRP ve Avalanche’ın yüklü olduğu altcoin’lere dayalı fonlara 3,7 milyon dolarlık giriş görüldü.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu