Litecoin Fiyat Analizi: LTC/BTC Breakout’a mı Hazırlanıyor?

Litecoin (LTC) fiyatı 27 Haziran 2019’da 0.00941 BTC’nin altına düştü. Bu düşüşten kısa bir mühlet sonra başlayan üst taraflı hareket ile LTC fiyatı 30 Haziran’da 0.0121 BTC düzeyine ulaştı.

30 Haziran’dan bu yana Litecoin fiyatı daima düştü. Pekala, bu düşüş ne vakit son bulacak?

Litecoin fiyatı 27 Haziran’da 0.00941 BTC düzeyine ulaştı ve sonrasında yükselse de daha düşük düzeyleri gördü.

Litecoin şu anda aşağıdaki grafikte gösterilen simetrik üçgen formasyonu içinde süreç görüyor.

Analizi yaptığımız sırada Litecoin fiyatı kendini dayanak çizgisinin üstüne atmayı başarmıştı ve şu anda aşağıdaki grafikte gösterilen kanalın ortasında süreç görüyor.

Teknik göstergeler fiyatın üçgenin direnç çizgisine yanlışsız yükseleceğini gösteriyor.

Aşağıdaki grafikte RSI’de (Görece Güç Endeksi) son 24 saatte boğa uyumsuzluk formasyonunun oluştuğunu görebilirsiniz. Bu durum, ayıların güç kaybettiği ve boğaların piyasayı tekrar denetim etmeye hazır olduğunu göstermektedir. Bu formasyon ekseriyetle yükselişe geçileceği, düşüş eğilimin son bulacağını gösterir.

Bu sapma, fiyatın takviye çizgisine dokunmadan evvel geldi. Artık asıl soru şu, Litecoin fiyatı üçgenin dışına çıkıp çıkmayacağı. Buna yanıt vermek için daha uzun vadeli bir vakit aralığına bakmak gerekiyor.

Günlük grafiğe baktığımızda, fiyatın 10 Mart’tan bu yana düşen dayanak çizgisini takip ettiğini gösteriyor. Fiyat, üst gerçek harekete geçmeden evvel 27 Haziran’da üçüncü kere takviye çizgisine dokunduğunu görülüyor.

Ek olarak, son üst istikametli hareket sonrası görülen taban 0.786 fib düzeyi ile çakışıyor. Bu, tıpkı vakitte ikinci grafikte tahlili yapılan kısa vadeli üst istikametli hareket için de geçerli bir durum. Her iki durumda da LTC fiyatı yükselmeye başladı.

20 Haziran’da 10 ve 20 günlük MA’lar ortasında bir düşüş eğilimi görüldü. 10 günlük MA sert halde düşmeye devam etti ve 22 Haziran’daki 200 periyottaki düzeyin altını gördü.

Litecoin fiyatı o vakitten beri her üç MA’nın altında süreç görüyor.

Son zamanlardaki üst taraflı hareket, yine düşüşe geçmeden evvel 10 günlük MA üzerinde bir breakout gerçekleştiremedi. 11 Haziran’da başlayan düşüşe bakıldığında, fiyattaki geri çekilmenin çok küçük çaplı olduğunu görüyoruz.

Daha evvel bahsedilen üst taraflı hareket fiyatı 0.236 fib düzeyinin üzerine çıkardı. Bunu hesaba katarak, fiyatın üçgen dışına çıkması sonrası sırasıyla 0.382 ve 0.5 fib düzeylerindeki 0.0127 ve 0.0137 BTC’ye yükselmesi kuvvetle beklenen.

Litecoin fiyatı kısa vadeli grafikte simetrik üçgen içinde süreç görüyor ve uzun vadeli grafikte düşen dayanak çizgisini takip ediyor. Takviye çizgisine üçüncü kere dokunduktan sonra üst taraflı bir hareket başladı. Bu üst istikametli hareketin üstte belirtine direnç düzeylerine (0.382 ve 0.5 fib seviyeleri) hakikat devam edeceğine inanıyoruz.

Haber İçeriği: Litecoin Fiyat Tahlili: LTC/BTC Breakout’a mı Hazırlanıyor?

Başa dön tuşu