Binance’den Güney Kore Hamlesi

Kripto para dalının en büyük borsası olan Binance’in dünya geneline yayılım atılımları bir bir devam ediyor. Yeni getirdiği borsa konsepti ile birçok ülkede lokal para kapısı olan borsalar oluşturmaya başlayan Binance’in Singapur, Jersey ve Arjantin’den sonra bir öbür durağının da Güney Kore olacağı tez edildi.

Konuya dair önemli bilgisi olan kaynakların ünlü kripto para haber sitesi The Block’a aktardığına nazaran, Binance bu bölgede kurulacak olan mahallî kripto para borsası için daha şimdiden lisanslama işlerinin sonuna geldi. Yapılacak atak ile Binance LLC isminde bir şirket kurması beklenen Binance’in Kore wonunun geçer para ünitesi olacağı bir borsa ortaya çıkaracağı söz ediliyor.

Aynı vakitte Binance’in bu yeni borsada kore wonuna endeksli bir de stabil kripto para çıkaracağı da söz ediliyor. Bu da Binance için yeni bir şey değil. Bilindiği üzere dev kripto para borsası daha evvel de İngiltere’nin para ünitesi olan sterlin için misal bir şey oluşturmuş ve BGBP ismi verilen bir kripto para duyurmuştu.

Binance’in bu genişleme atağında sonraki duraklardan birinin de Türkiye olması ve TL kapılı bir borsayı buradaki halk ile buluşturması bekleniyor.

Binance’den Güney Kore Atılımı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu