Litecoin’in (LTC) Kurucusu: Ağustos Ayında Gerçekleşecek Yarılanma Şok Etkisi Yaratacak

Litecoin’in (LTC) kurucusu Charlie Lee, önümüzdeki ay gerçekleşecek olan yarılanma sonrası madencilerin aygıtlarını kapatıp, faaliyetlerine son verebileceğini söyledi.

Lee, Avustralyalı kripto haber sitesi Mickey ile yaptığı röportajda, planlanan yarılanma ile blok ödüllerinin yüzde 50 oranında düşmesinin Litecoin’in madencilik ekosistemi için muhtemel tesirleri hakkında konuştu.

Lee, “Madencilik mükafatları yarı yarıya azaldığında kimi madenciler kâr etmemeye başlayacak ve makinelerinin fişini çekecekler. Büyük bir yüzde bunu yapacak olursa ağda yavaşlama olabilir. Yarılanmadan üç buçuk gün evvel ve sonraki günlerde muhtemelen blok suratları daha yavaş olacak ve madencilik zorluğu tekrar ayarlanacak. Madencilik zorluğunun yine ayarlanmasının akabinde blok suratları olağana dönecektir.” dedi.

Bir kripto para ünitesinin madencilik ödülünün azalması sonrası olarak tedariği de azalmış olur ve bunun sonucunda fiyatı artar. Lee’ye nazaran bu fiyat artışı insanların beklentisinden, yani piyasa hassaslığı ve talepten kaynaklanıyor. Fiyat artışı bekleyen beşerler satın alım yapıyorlar ve bunun sonucunda fiyat artıyor. Lee, yarılanmalardan evvel görülen fiyat artışının asıl nedeninin bu olduğunun altını çiziyor.

Litecoin’in bir evvelki blok mükafatı yarılanması 2015 yılında gerçekleşmiş ve fiyat yarılanmadan evvelki ayda (Temmuz) tepe yapmıştı. Yarılanmadan çabucak sonra Litecoin fiyatı yüzde 50 düşmüş ve paha kaybı yüzde 75’e kadar çıkmıştı.

Coin360’ın bilgilerine nazaran, son 3 aylık grafikte Litecoin kıymetini neredeyse yüzde 36 artırmış durumda. Mevcut fiyat, 2017’nin Aralık ayında görülen en yüksek düzeyin hala altında (yüzde 67 daha düşük) seyrediyor.

Litecoin’in yaklaşan blok mükafatı yarılanması 5 Ağustos 2019’da gerçekleşecek. Blok başına 25 LTC olan ödül 12.5 LTC’ye düşecek.

Haber İçeriği: Litecoin’in (LTC) Kurucusu: Ağustos Ayında Gerçekleşecek Yarılanma Şok Tesiri Yaratacak

Başa dön tuşu