Dün %2 üzerinde düşüş yaşayan Dolar/TL, bugün yükselişte

Investing.com – G-20 doruğunda ABD ve Çin’in müzakerelere tekrar başlama kararı ve Çin’in ABD’den tarım eserleri ithalatına başlayacak olması, ABD’nin de Huawei şirketinin mal dağıtımına müsaade vermesi ile global piyasalarda ticaret savaşlarında uzlaşı beklentisi tekrar yükseldi. Buna bağlı paylarda süratli yükseliş yaşandı ve GOP’lar da artan risk iştahı ile yeniden yükseliş yaşadı.

Trump ve Erdoğan görüşmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’den yaptırım beklemediklerini açıklaması ile TL varlıklar, global yükselişi aştı ve TL dün en yeterli performansı gösteren gelişen ülke parası oldu.

Pozitif fiyatlama ile haftaya başlayan global piyasalarda bugün daha istikrarlı fiyatlama var. ABD Dolar Endeksi 96,75 yakınında süreç görürken EUR/USD 1,13 düzeyi yakınında ve Ons Altın da 1,393$ düzeyinden süreç görüyor.

Dün 5,62’ye gerileyerek 8 Nisan sonrası en düşük seviyeyi gören USD/TRY kuru, bugün %1’e yakın yükselişle 5,6930’a çıkarken EUR/TRY de 6,43’e yükseldi.

Dünkü müspet reaksiyonun akabinde bugün bir ölçü gerileme gösteren TL’de yarın açıklanacak enflasyon verisi öncesi üst istikametli fiyatlama devam edebilir, lakin enflasyonun Mayıs’ta %16’nın altına gerilemesi TL üzerindeki baskının azalmasını sağlayabilir.

Bugün GOP’larda Güney Afrika randı, ruble, Çek korunası ve TL tarafında hafif düşüş yaşanıyor.

Başa dön tuşu