Milyonlarca Geleneksel ATM’yi Kripto Para ATM’sine Dönüştürecek Gelişme!

Kanadalı borsa Coinsquare, bugün yaptığı basın açıklamasıyla klasik ATM’leri Bitcoin (BTC) üzere kripto para ünitelerinin satışının yapılabildiği kripto para ATM’lerine dönüştüren bir yazılımı satın aldıklarını duyurdu.

Coinsquare, ek donanım yahut taşınabilir uygulamaya gerek kalmadan, kullanıcıların direkt klasik ATM’lerden kripto para satmalarını sağlayan yazılımı geliştiren ABD merkezli bir fintech şirketi olan Just Cash’e yatırım yaptı. Just Cash grubu Coinsquare’e katılacak ve Coinsquare markası altında çalışmalarına devam edecekler.

Coinsquare CEO’su Cole Diamond, yeni teşebbüsün şirketin ana akım benimsemeyi kripto para sanayisine çekme misyonlarının bir kesimi olduğunu söyledi. Diamond, klasik ATM’lerden kripto para alış ve satışının önünü açmanın kripto paraları kesin kitlelere ulaşır hale getireceği görüşünde.

Kanadalı borsanın kaç klâsik ATM’ye kripto para yazılımını yüklemeyi planladığı bilinmiyor, lakin şirketin yazılımı dünyada bulunan milyonlarca mevcut klâsik ATM ile uyumlu olduğu belirtiliyor. Yazılımın yüklendiği ATM’ler mevcut özelliklerini kaybetmeden kripto para özelliğine kavuşuyorlar. Bu da klasik ATM’lerin yazılımla çift taraflı ATM’lere dönüştüğü manasına geliyor.

Şu anda dünya üzerinde 3 milyondan fazla klâsik ATM’nin bulunduğu ve bu sayının 2020 yılında 4.3 milyona ulaşması bekleniyor. Buna rağmen CoinATMRadar’ın bilgilerine nazaran, 3 Temmuz itibariyle dünya genelinde 5.057 kripto para ATM’si bulunuyor.

Haber İçeriği: Milyonlarca Klasik ATM’yi Kripto Para ATM’sine Dönüştürecek Gelişme!

Başa dön tuşu