McCarthy: Bitcoin Güvenli Fakat Libra Merkezileşiyor

ABD Temsilciler Meclisinde bir muhalefet kümesinin önderi olan Kevin McCarthy, 16 Temmuz’da CNBC ile bir röportaj yaptı. Bu yayında Facebook’un Libra isimli istikrarlı parasını (stablecoin) eleştirirken Bitcoin (BTC) ünitesine övgüde bulundu. Röportajda McCarthy mevzuyla ilgili şu kelamlara yer verdi:

“Bitcoin’i severim. Olması gereken yer mi? Hayır, ancak Bitcoin’e geldiğimde sevdiğim gerçek şey blockchain, zira güvenliği seviyorum. Hükümetin aslında blockchain kullanmaya başlamasını istiyorum. ”

Ayrıca finansmana katılan teknoloji şirketleri konusundaki telaşı olduğunu belirtti. Finansmana katılmanın rekabetçiliğe muhalif olduğunu söyledi.

McCarthy alana giren şirketlerin tüketiciyi kandırarak ve öteki şirketlerin de piyasaya katılmasını önleyerek merkezi bir sistem oluşturmaya çalıştıklarını tez ediyor. Ona nazaran bu süreçler hala merkezden yönetiliyor lakin beşerler merkezi olmadığına inandırılıyor. Böylelikle Libra güvenlik sıkıntıları oluştururken Bitcoin merkeziyetçi olmayan inançlı bir yolda. Ayrıyeten McCarthy şirketlerin sisteme girmesi için 10 milyon dolar ödemesi gerektiğini söyledi:

“Zaten büyük, güçlü bir şirketseniz, 10 milyon dolar ödeyebilecek bir şirketseniz. Buna girebilirsiniz ve tüm rekabeti elinize alacaksınız. Böylelikle yalnızca Uber’i kullanabilirsin, böylelikle yalnızca bir bankaya gidebilirsin, böylelikle yalnızca Facebook’u kullanabilirsin. ”

Görünüşe nazaran McCarthy’in mevzu hakkındaki fikirleri Pat Toomey’inkiler ile tam bir zıtlık içinde. Toomey birebir gün yayınlanan CNBC ile yapılaln bir diğer röportajda Libra’nın fırlayacağına inandığını ve etrafındaki meseleleri çözdüğünü söyledi.

Röportajı gerçekleştiren muhabir Toomey’den Libra’nın bir fırlama yapacağını bekleyip beklemeyeceğini sorduğunda, Toomey beklediğini söyledi. Ve şunları ekledi:

“Muhtemelen olacağını hissedeceğim bir iç güdü var. Ele alınabilecek yasal telaşlar olduğunu düşünüyorum. […] Rastgele bir finansal kuruma uygulanan tüm düzenlemelerin de burada geçerli olacağını varsayıyorum. ”

Yine de Toomey, düzenleyicilerin gelecekte kripto para ünitelerinin ulus devletler tarafından tutulan inhisar için bir tehdit olabileceği gerçeğini “gerçekten düşünmeleri gerektiğini” itiraf ediyor. Bununla birlikte, “gerçekte büyük bir buluş varsa, yaygınlaşma oranlarının epeyce süratli olabileceğini” kabul ederken, kendisini gerçekleştirme tehlikesine yakın olmadığımızı da belirtti.

Haber kaynaklarının Mart ayında bildirdiği üzere, McCarthy daha evvel blockchain’in ABD Kongresini daha verimli ve şeffaf bir yer haline getirebileceğini söyledi. Ayrıyeten dün haberlerde, eski Cumhuriyetçi kongre üyesi ve cumhurbaşkanı adayı Ron Paul da, rakip para ünitelerini sevdiği için kripto para üniteleri ve blok zinciri teknolojisinden yana olduğunu söyledi.

The post McCarthy: Bitcoin İnançlı Ancak Libra Merkezileşiyor appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu