Memur H Cetveli Harcırah Bedelleri 2024 Yılı

2024 yılında memurlara ödenecek harcırah miktarları şu şekildedir:

– Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları: 500 Türk Lirası.

– Anayasa Mahkemesi Başkanı, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Milletvekilleri, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Orgeneraller, Oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay Başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları, Kamu Başdenetçisi: 480 Türk Lirası.

Memur ve hizmetliler için harcırah miktarları ise ek göstergelere ve aylık/kadro derecelerine göre farklılık göstermektedir.

İşte detaylar:

a) Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar: 465 Türk Lirası.

Cumhurbaşkanlığı yıllık programında memura ne kadar zam öngörüldü?

Cumhurbaşkanlığı yıllık programında memura ne kadar zam öngörüldü?

b) Ek göstergesi 6400 (dahil) – 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar: 435 Türk Lirası.

c) Ek göstergesi 3600 (dahil) – 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar: 420 Türk Lirası.

d) Aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar: 405 Türk Lirası.

e) Aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar: 400 Türk Lirası.

Ayrıca, 2024 yılında güncellenen arazi tazminat oranları da dikkate alınacaktır.

Gündeliklerin hesaplanmasında, 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun 33. maddesinin (b) fıkrasına göre belirlenen tutarlar esas alınacaktır. Ayrıca, yatacak yer temini için ödenecek ücretlerin hesaplanmasında, gündeliklerin %60 artırımlı miktarı kullanılacaktır.

Görevlendirmelerin ilk 10 günü için gündeliklerin %60 artırımlı miktarı esas alınacakken, takip eden 80 gün için gündeliklerin %50’si kullanılacaktır. Müteakip 90 gün için ise müstehak oldukları gündeliklerin %40’ı hesaplamada dikkate alınacaktır.

Ayrıca, arazi üzerinde çalışan personele verilecek tazminatlar da belirlendi. Bu tazminatların miktarı, kadro derecesine göre farklılık göstermektedir. Kadro derecesi 1-4 olanlar için tazminat miktarı 82 Türk Lirası, kadro derecesi 5-15 olanlar için ise 77 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Başa dön tuşu