Memurların Cebine 4 Aylık Enflasyona Göre Ne Kadar Para Girecek?

TUİK verilerine göre, Ekim ayında enflasyon yüzde 3,43 olarak açıklandı. Bu veri, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayan son 4 aylık dönemin enflasyonunu belirlemek için kullanılacak.

Memurlar için Temmuz ayında yüzde 10,90 enflasyon farkı ve yüzde 6 toplu sözleşme zammı kararı alınmıştı. Ayrıca, tüm memurlara 8 bin TL seyyanen zam yapılması da duyurulmuştu. Ancak, son 4 aylık dönemde enflasyonun toplam yüzde 22,08 artması, memur maaşlarına ne kadar bir fark yansıtılacağı belli olacak.

Dolayısıyla, memur maaşlarına Ocak 2024’te yapılacak enflasyon farkı hesaplamaları, bu son 4 aylık enflasyon verilerine dayanarak hesaplanacak.Temmuz ayında alınan yüzde 10,90 enflasyon farkı ve yüzde 6 toplu sözleşme zammı, son dönemdeki enflasyon artışını yakalamış gibi görünmüyor.

Memur ve emekliler için 2024 Ocak ayındaki enflasyon farkının ne kadar olacağına dair kesin bir bilgi henüz yok. Ancak, enflasyonun son dönemdeki artış  dikkate alındığında, maaşlara ciddi bir artışın gerekebileceği konusunda beklentiler yükselmeye devam ediyor.

MEMURLARIN ALDIĞI ZAM ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Memurlar, 2023’ün 2. yarısı için yüzde 6 toplu sözleşme zammı aldı. Dört ayda çıkan enflasyon ise toplu sözleşme zammını da eritti.

4 Kişilik Ailenin Açlık Sınırı 13 Bin 684 TL Olduğunu Belirtildi!

4 Kişilik Ailenin Açlık Sınırı 13 Bin 684 TL Olduğunu Belirtildi!

Enflasyon farkı şimdiden yüzde 22,08 olarak oluştu. Kasım ve Aralık enflasyonu memurların alacağı enflasyon farkını netleştirecek.

Toplu sözleşme gereği de memurlar 2024 Ocak ayında yüzde 15 zam alacak.

Başa dön tuşu