CFTC Eski Başkanına Göre Facebook’un Parası Bir Menkul Kıymet

Amerikan Emtia va Vadeli Süreçler Komitesi eski lideri Gary Gensler, yaptığı açıklama ile Facebook’un geliştirme evresinde olduğu stabil kripto para ünitesi Libra’yı kıymetlendirdi. Başarılı yönetici, bahisle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Facebook’un stabil kripto parasının aslında bir tarafıyla yatırımcılarına kar vaad ettiğini söyledi. Gensler’e nazaran bu durumda, ilgili projenin aslında bir menkul değer üzere regüle edilmesi gerekiyor.

Facebook’un kripto para projesi Libra, sizlere de aktardığımız üzere son devirde kripto para kesiminin tahminen de en faal konusu. Hususla ilgili olarak bir toplantıda konuşan Gensler ise, şunları söyledi:

”Facebook’un kripto parası elbette şu an için kıymetli bir mevzu ve regülatör kurumlar bu alana eğilmek zorunda. Aksi takdirde denetim edilemeyecek sonuçlar ile baş başa kalabiliriz ki bunu da kimse istemez. Yapısı itibariyle baktığınız vakit aslında Libra bir kar vaad ediyor. Bu istikametiyle de menkul değer olarak bedel görmeli. Bu bahse eminim ki benim düşündüğüm çerçeveden yaklaşan çok fazla kişi var.”

ABD basınında hususla ilgili çıkan haberlere nazaran de, Amerikan Borsalar ve Menkul Değerler Komitesi SEC, projeyi şu anda çok yakından inceliyor. Yani Libra’nın bir menkul değer olarak regüle edilme ihtimali hiç de az değil.

CFTC Eski Liderine Nazaran Facebook’un Parası Bir Menkul Değer yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu