Memurun 2 bin liralık zammına Mehmet Şimşek tırpanı geliyor!

Ancak yapılan hesaplamalara göre bu sapmanın memur ve emeklisine maliyeti yaklaşık 2.000 TL daha az zam almak olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaşlarının 2024 yılında nasıl etkileneceğini açıkladı ve 14 yıldır uygulanan bir politikanın sona ereceğini duyurdu.

Bakan Şimşek, Cem Küçük’e yaptığı röportajında yaptığı açıklamada, 2024 yılında hayata geçirilecek olan yeni uygulamanın ayrıntılarını paylaştı. Bu yeni sistem değişikliği, Ocak ayındaki maaşlara yaklaşık 2.000 TL’lik bir kesinti getirecek.

Hükümet, 2009 yılından bu yana maaşlara yansıtılan enflasyon farkının yanı sıra refah payı eklemesi yaparak memur ve emekli maaşlarını yükseltmeye çalışıyordu. Ancak son yıllardaki yüksek enflasyon oranları, refah payı eklemesinin yüzde 10 seviyelerine kadar düşmesine neden oldu ve bu da memur ve emekli maaşlarının düşüşüne yol açtı. Şimşek’in açıkladığı yeni politika, bu süreci sonlandıracak gibi görünüyor.

MAAŞTA KESİNTİ YAPILACAK

Bakan Mehmet Şimşek, başlatılan parasal sıkılaşma politikalarının bir ayağının da çalışan ücretlerinde düzenlemeye gitmek olduğunu savunurken, milyonlarca memur ve emeklinin maaşında yeni kesintiler ortaya çıkacak.

Daha önce verilecek enflasyon farkının ölçülen enflasyona göre değil, tahmin edilen enflasyona göre verilmesi gerektiğini savunan Şimşek, Küçük’e yaptığı açıklama ile bu yıl sonunda memur maaşlarına enflasyon farkı oranında zam yapılacağını belirtti.

2024 MAAŞLARINA YANSIMAYACAK

Milyonlarca memur, TÜİK tarafından belirlenecek enflasyon oranında ücret artışı yaşayacak. Normal şartlarda eklenmesi beklenen yüzde 10’luk refah payı ise 2024 maaşlarına yansıtılmayacak. Bu değişiklik, halihazırda 22 bin 17 lira seviyelerinde olan en düşük memur maaşından, Ocak ayında yapılacak artışta yaklaşık 2 bin lira kesilmesi anlamına geliyor.

Yabancılar, Maliye Bakanı Şimşek’ten Beklediği Dolar Ve Faiz Seviyesi Ne Kadar?

Yabancılar, Maliye Bakanı Şimşek’ten Beklediği Dolar Ve Faiz Seviyesi Ne Kadar?

SEYYANEN ARTIŞ GÜNDEMDE

Emekli maaşları için yapılacak uygulamada farklı değerlendirmeler hayata geçirilecek. Hükümet, an itibarıyla aldığı emekli aylığı belirli bir seviyenin üzerinde olan vatandaşlar için daha sınırlı bir artış yapmaya hazırlanırken, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira ve yakınında emekli aylığı alan vatandaşlar içinse seyyanen bir zam yapılacak.

Mart ayında yapılan 2 bin liralık artışla 7 bin 500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığına Temmuz ayında hiçbir güncelleme gelmezken, rekor enflasyon karşısında emekli maaşı ile geçinmenin imkansız hale gelmesi taban aylık uygulamasında tarihi bir artışa neden olabilir.

Başa dön tuşu